A Vasas győzött az elődöntő első mérkőzésén

Vágólapra másolva!
2010.04.24. 19:36
null
Varga Dániel remekül játszott (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Vasas 7–5-re legyőzte a Szegedet a férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén. Az angyalföldiek a nagyszünetben már öt góllal vezettek az addig csupán egyszer eredményes vendégek ellen, akik később csak zárkózni tudtak, egyenlíteni nem.

Már az első mérkőzésen ledolgozta hárompontos hátrányát a Vasas a férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjében. Az angyalföldiek 7–5-re nyertek a Szeged ellen, s ezzel 4–4-re alakították az állást az egyik csapat tizedik megszerzett pontjáig tartó párharcban.

Az alapszakaszban otthon kikapott, míg Szegeden döntetlent játszott a Vasas, amely így hátrányban, de hazai pályán (mivel előrébb végzett riválisánál) kezdte az elődöntőt.

Az első mérkőzésen (legalább is az elején) aztán címvédőhöz méltóan játszott a Vasas, amely a nagyszünetre megnyugtató előnyt szerzett.

Elsősorban Varga Dánielt emelhetjük ki a hazai csapatból. Az olimpiai bajnok pólós tarthatatlan volt, ő lőtte csapata első találatát, majd Létay is betalált. A Szeged csak 4–0 után tudott szépíteni – Molnár Tamás révén, ötméteresből.

Az első félidőben csupán ezt az egy gólt dobta a vendégcsapat, a Vasas 6–1-es előnyre tett szert. A nagyszünet után némileg rákapcsolt a Beton, de későn kezdte meg a felzárkózást.

Vindisch és Molnár is betalált a harmadik negyed elején, amivel 6–3-ra módosult az állás, a különbség pedig megmaradt az utolsó szünetre is. A negyedik negyedben aztán mindent megtett az egyenlítésért a Szeged – hiába.

A záró periódusban még Molnár szépített, a vereséget azonban nem tudta elkerülni a Szeged.

FÉRFI VÍZILABDA OB I 
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
TEVA-VASASPLAKET–SZEGED-BETON VE 7–5 (2–0, 4–1, 1–3, 0–1)
Szőny út, 500 néző, Vezette: Juhász Gy., Petik A.
VASAS: NAGY V. – VARGA DÁNIEL 3, Varga Dénes 1, Hosnyánszky, KIS G. 1,  Kovács R., Decker Á., Csere: Vörös, Takács B., Katonás, Létay 1, Hőna, Fülöp 1
SZEGED: BAKSA – Somogyi, MOLNÁR T. 3, Vindisch 1, Lehmann, Komlósi, Juhász Zs. Csere: Busila, Török 1, Kayes, Varga P., Ágner, Kuncz
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Sárga lap: Földi (21. p.)
Az egyik fél tizedik pontjáig tartó párharc állása: 4–4
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: Jól kezdtük a meccset, és bár a második féldiőben megtorpantunk, a végén nyertünk. Számunkra most ez a legfontosabb.
KÁSÁS ZOLTÁN, a Szeged edzője: Rendkívül egyszerű a dolog: ilyen lövésekkel lehetetlen mérkőzést nyerni. Hiába jöttünk fel egy hatról, ami az első félidőben nyújtottunk, a nullával volt egyenlő.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik