Egy győzelemre a döntőtől az Eger

Vágólapra másolva!
2010.04.24. 17:35
null
Hiába küzdött a Fradi, Háraiék gyakrabban szerezték meg a labdát (fotó: Czagány Balázs)
Címkék
 Az Eger 11–6-ra legyőzte hazai pályán a Ferencvárost a férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén, így 7–1-es összesítéssel vezet a párharcban, azaz egy győzelemre van a döntőbe jutástól.

Nagyon készült az Eger a rájátszás kezdetére, Tóth Kálmán, a hevesiek edzője hangsúlyozta is a mérkőzés előtt klubja honlapjának nyilatkozva, hogy mennyire fontos a találkozó. Mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést Weszelowszky László emberelőnyből lőtt gólja után.

A hazaiak Aaron Feltham találatával egyenlítettek, ám a Fradi visszavehette volna a vezetést, Babay Árpád büntetőjét azonban Szécsi Zoltán védte, Biros Péter lefordulás után szerzett góljával pedig rögtön büntetett az Eger.

A hazaiak Binder Szabolcs révén az első szünet előtt kettőre növelték az előnyt, amely a második negyedben is megmaradt. Kevin Graham góljára Tóth Márton centerből válaszolt, míg Feltham újabb találata után Ramiro Georgescu villant egyet. 5–3

A nagyszünet után is sokat hibázott a Fradi , az Eger válasza pedig általában gól volt a hibákra. Binder harcolt ki büntetőt, amelyet Graham értékesített, a túloldalon azonban hiába tudott létszámfölényben „meglógni” a kék sapkás vendégcsapat, kimaradt a helyzet, míg az Eger – nevezetesen Biros –, ha nehezen is, de gólra váltotta a kettő egyes szituációt.

Weszelowszky egy támadáson belül lőtt kapufa, gól kombinációja után (7–4) még reménykedhetett a Fradi, a harmadik harmad elején, a záró játékrész elején azonban végleg eldőlt a három pont kérdése – pedig a hevesiek még Szécsit is elveszítették, miután Tóth Márton fejbe lőtte a kapust.

Miközben azonban a hazaiaktól Graham, Binder, Varga II Zsolt és Bárány Attila is eredményes volt, a Ferencváros csak a hajrában tudott „kozmetikázni” az eredményen Czigány Károly és Tóth Bence révén. Az Eger 11–6-ra nyert.

FÉRFI VÍZILABDA OB I 
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
ZF EGER–FTC FISHER KLÍMA 11–6 (3–1, 2–2, 3–1, 3–2)
Eger, 800 néző. V: Kiszelly, Horváth Cs.
EGER: SZÉCSI – Hegedűs, Feltham 2, GRAHAM 3, Bárány 1, BIROS 2, Sántavy. Cs: Valics (kapus), Kovács G., BINDER 2, Varga II. Zs. 1, Erdélyi, Bundschuh, Hárai. Edző: Gerendás György
FTC: Jászberényi – Weszelovszky 2, Georgescu 1, Babay, TÓTH M. 1, Mátyás, Balatoni. Cs: Steinmetz B., Czigány 1, Máthé, Tóth B. 1. Edző: Godova Gábor
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 6/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/0
Kipontozódott: Balatoni (26. p.)
Az egyik fél tizedik pontjáig tartó párharc állása: 7–1 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Remekül játszottunk. Jó volt viszontlátni a meccsen, amit előtte kértem a csapattól.
Godova Gábor: – Akaratban és fizikálisan nem maradtunk el az Egertől, fejben viszont igen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik