A Dunaújváros legyőzte a Szentest, megvédte címét

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 20:00
null
Diadal: Poszkoli Rita és társai bajnoki <br />címet ünnepelhetnek (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A negyedik összecsapáson megszerezte az elsőséghez szükséges harmadik győzelmét is a Dunaújváros a Szentes ellen, így megvédte bajnoki címét a női vízilabda ob I-ben.

A Szentesen rendezett szerda esti meccsen a hazaiak szereztek vezetést, majd már 3–1 is volt a javukra, amikor a vendégek elkezdtek hatékonyabban játszani, s a nagyszünetre ledolgozták hátrányukat. Sőt a folytatásban 6–4-re, 7–5-re, majd 8–6-ra húzott el a címvédő.

A Szentes megpróbálkozott visszazárkózni, de csak szépítésre tellett erejéből alig több, mint egy perccel a vége előtt, egyenlítésre, ennél fogva a hosszabbítás kiharcolására azonban már nem. Győzött, s ismét bajnok a Dunaújváros.

A rájátszás többi mérkőzéséhez hasonlóan hatalmas küzdelem és nagy taktikai csata zajlott a vízben, a vendégek kiválóan megszervezték védelmüket, míg a hazaiak Takács Orsolya révén semlegesítették a leggólerősebb főiskolást, Keszthelyi Ritát.

Az év elején még botladozó dunaújvárosi csapat igazi bajnokként küzdött, és megérdemelten nyerte meg a bajnokságot.

A szentesiek méltó ellenfelek voltak, de ezúttal meg kellett elégedniük az ezüstéremmel. Az újvárosiak nyolcadszor bizonyultak a legjobbnak az ob I-ben.

NSO SPORTLEXIKON: A női vízilabda-bajnokság eddigi győztesei

NŐI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
HUNGERIT METALCOM SZENTESI VKDUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA-DVCSH 7–8 (2–1, 2–3, 1–3, 2–1)
Szentes, 300 néző. V: Marjai, Vojvoda
SZENTES: Gyöngyössy – Győri, Hevesi, BRÁVIK F. 2, Takács, Kotova 1, Gémes. Cs: Miskolczi 1, KÖVÉR KIS 3, Magarijama Sino. Edző: Zantleitner Krisztina
DUNAÚJVÁROS: KASÓ – Menczinger K. 1, Keszthelyi 1, Primász, Berta, Huszka 1, POSZKOLI 4. Cs: Ács, Kovács D. 1, Kotszidu, Zsámbok. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Dunaújváros javára
MESTERMÉRLEG
Zantleitner Krisztina: – Gratulálok a lányainknak az egész éves teljesítményéért. Az újvárosiak talán jobban akarták a győzelmet. Még tanulnunk kell a döntő légkörét elviselni.
Mihók Attila: – Pont annyira nehéz mérkőzésen szereztük meg nyolcadik és egyben legkedvesebb bajnoki aranyérmünket, amire számítottunk. Hatalmasboldogság, hogy az év elején annak is örültünk, el tudunk indulni, most pedig a bajnoki címet ünnepelhetjük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik