Vízilabda: a Vasas meglepné a Pro Reccót a Szuperkupa-meccsen

Vágólapra másolva!
2023.11.10. 09:20
null
Zalánki Gergő és a Pro Recco a Vasas elleni Szuperkupa-meccs esélyese (Fotó: Árvai Károly)
„Élvezzük ki minden pillanatát!” – írja az A-Híd VasasPlaket közösségi oldala a Pro Recco elleni európai Szuperkupa-mérkőzés előtt, amelynek a Bajnokok Ligája előző három kiírását megnyerő olasz sztárcsapat az esélyese.

Zalánki Gergőék saját közönségük előtt játszhatnak, a találkozót ugyanis a Reccótól húsz kilométerre fekvő hangulatos kisvárosban, Chiavariban rendezik meg, ám az Eurokupa-győztes angyalföldiek meglepetésre készülnek, és aligha adják olcsón a bőrüket.

„Lehet, hogy ha hármat kellene nyerni, akkor jóval esélyesebbek lennénk, de ez egy teljesen más műfaj. Mindenki nagyon izgatottan várja az összecsapást, egy kupa van a szemünk előtt, amit meg akarunk nyerni” – idézte az MTI Zalánkit, aki szerint a Vasas akár teljesen váratlan megoldásokat is bevethet majd, így maximális koncentrációval állnak a meccshez.

Zalánki hozzátette, a Vasas Bajnokok Ligája-szintű csapat – akár a legjobb nyolc közé is juthatna –, amely képes sok gólt szerezni, ugyanakkor nekik pedig a védekezés a legfőbb erősségük.

A Vasas már hatodszor küzdhet a trófeáért, de első Szuperkupa-győzelmére hajt, a Reccóval pedig legutóbb több mint egy évtizede találkozott – Konarik Ákos akkor még a dobbal a kezében szurkolt a lelátón, ám péntek este már a vízben tehet a fővárosi piros-kékek sikeréért.

Szlobodan Nikics csapata nem panaszkodhat kilométerhiányra, ugyanis egy hete még Athénban játszott az Eurokupában, majd egy szentesi kiruccanást követően csütörtökön már Chiavariban edzett. A BVSC-től elszenvedett váratlan vereség óta visszatalált a győzelem útjára, amelyről nem is térne le, ugyanakkor bravúrra lesz szüksége ahhoz, hogy megtréfálja az idényben eddig meggyőzően teljesítő Pro Reccót.

„A Recco a világ legjobb csapata, otthon, gyönyörű környezetben játszik, egyértelmű esélyes. Nekünk felszabadultan kell játszanunk, de persze nem feltett kézzel érkeztünk, szeretnénk meglepetést szerezni” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Burián Gergely, a Vasas balkezes játékosa, majd hozzátette, a közeljövőben több rangadó is vár rájuk az Eurokupában és az ob I-ben. Ezért ezen a találkozón tudnak olyan játékelemeket is gyakorolni, amelyek – ha a világ legjobbjai ellen működnek – a következő találkozókon is nagy hasznukra lehetnek.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPAI SZUPERKUPA, CHIAVARI
Péntek, 20.45:
Pro Recco (olasz)–A-Híd VasasPlaket

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik