Férfi vízi ob I: kicserélődött kerettel is a felsőház a cél a Miskolcon

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 14:59
null
Nagyváradi kupagyőzelemmel hangoltak az új idényre a miskolciak (Fotó: Facebook/pannergymvlc)
Alaposan kicserélődött kerettel is a férfi vízilabda ob I felsőházát, azaz a legjobb nyolc közé kerülést célozza meg a PannErgy-Miskolci VLC.

A klub keddi szezonnyitó sajtótájékoztatóján Bachner András sportigazgató elmondta, fél tucat játékos távozott és ugyanennyi érkezett a csapathoz, amely ugyan a BENU Magyar Kupa selejtezőjében „elégtelenre” vizsgázott, azonban a Nagyváradon rendezett Andrei Draghici nemzetközi emléktornán már jó teljesítményt nyújtott. Hozzátette, az együttes rengeteg videós elemzéssel készült a szerdai bajnoki rajtra annak érdekében, hogy a felkészülésben tapasztalt hibákat kijavítsa. Hozzátette, sajnálatos módon néhány sérülés is nehezíti az idény rajtját, ilyen például Krasznai Bendegúz orrcsonttörése, amelyet az utolsó felkészülési mérkőzésen, a Szentes ellen szenvedett el.

Bachner András szerint mivel a gárda az előző idényben is bekerült a legjobb nyolc közé, így a mostani kiírásban sem lehet más célja, igaz, a megváltozott lebonyolítási rendszer miatt ez nem lesz könnyű feladat.

A januári Európa-bajnokság és a februári világbajnokság miatt két és fél hónapra leállnak a küzdelmek, így 13 fordulót követően már felsőházra és alsóházra osztják a mezőnyt, a sportvezető pedig kiemelte, hogy a sorsolás nem volt túl szerencsés számukra, az erős csapatokat otthon fogadják, a nyerhető meccseket pedig javarészt idegenben kell majd megvívniuk.

A Miskolc szerda este az Egert látja vendégül a 2023–2024-es idény 1. fordulójában, Bachner András kiemelte, a közelmúltban rendre szoros meccseket vívtak a riválissal, hazai környezetben pedig szeretnének győzelemmel kezdeni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik