Férfi vízi: a kapitány szerint a spanyolok és a görögök elleni kétkapu fontosabb volt Japán legyőzésénél

D. S. B.D. S. B.
2023.07.17. 15:05
null
Varga Zsolt szerint a horvátok szempontjából a spanyolok és a görögök elleni kétkapuzás fontosabb volt, mint a Japán elleni meccs (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Mint arról beszámoltunk, szoros első félidő után végül simán, 16–8-ra nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a házigazda Japán ellen a fukuokai világbajnokság C-csoportjának első fordulójában. A mérkőzés után Varga Zsolt szövetségi kapitány értékelt az M4 Sportnak.

 

„Tavaly néhány nap alatt többször is játszottunk a japánokkal. Az első két negyedben tényleg nehézséget okozott ez a játékstílus, nehezebben juttattuk fel a labdát, mert ott voltak az emberek között, gyorsak, kicsik. A második két negyedre – ahogy stabillá vált a védekezés és megértettük, mit kell csinálni – lebénult az ő támadójátékuk. Azt gondolom, kiegyensúlyozott mérkőzés volt. Kell egy kis idő, hogy az ember rájöjjön, hogy ennek a játékstílusnak mi a kulcsa. Egy évvel ezelőtt is játszottunk, szóval tudtuk, hogy ez ilyen is lehet, de jól alakult a vége” – mondta az M4 Sportnak Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Menet közben váltottunk, és elkezdtünk egy olyan játékot, amilyet nem csináltunk védekezésben, hogy kevésbé tudjanak leindulni, hagyjuk inkább messze őket, mert a kulcs az volt, hogy ha kimegyünk szorosra, az ő beindulásaikból a bírók kezébe adjuk a döntést, hogy melyik mozgás kiállítás, melyik nem. Többet kaptunk, mint ők, de összességében jól működött a védekezés, megjöttek a védések, a blokkok, támadásban pedig oda tudtuk juttatni a labdát a jó helyzetben lévő embernek és így végül is szép lett a mérkőzés a végére” – tette hozzá.

„A japán mindig zárójeles mérkőzés, nehéz tud lenni, mert tényleg másképp gondolkodnak a játékról, és négygólos különbségnél is ugyanazt csinálják. Nyilván jó játszani egy ilyen hivatalos mérkőzést és nem a legnehezebbel kezdeni, de talán ennek a hivatalos része volt a fontos, hogy meccset nyerjünk, de a horvátok elleni meccs szempontjából fontosabb volt a spanyolok és a görögök elleni kétkapu” – zárta szavait Varga Zsolt.

VIZES VB, FUKUOKA
VÍZILABDA
FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Japán 16–8 (4–4, 3–2, 3–1, 6–1)

Korábban
Argentína–Horvátország 5–24 (2–8, 1–4, 0–7, 2–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik