Sportrádió: az U20-as vb-cím azt mutatja, hogy a magyar vízilabda jó úton halad

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 18:24
null
Dávid Zoltán, Szalai Péter és Kovács Róbert (balról jobbra) a világbajnoki trófeát is elhozta a Sportrádióba (Fotó: Sportrádió)
Mint ismert, magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott megnyerte a korosztályos világbajnokságot – 2007 óta először. A friss világbajnokok képviseletében Kovács Róbert szövetségi edző, Dávid Zoltán másodedző és a vb-győztes csapat játékosa, Szalai Péter látogatott el a Sportrádióba, ahol Szegő Tiborral beszélgettek a 16 éve nem látott sikerről.

„Iszonyatosan jó úton haladunk, és ez nem csak erről a generációról mondható el, hála Istennek a fiatalabbak is tettek már le az asztalra. Dávid Zoltán barátom például tavaly világbajnokságot nyert a kisebb korosztállyal, előtte Eb-t nyert ugyanazzal a generációval, ez tehát előrevetítheti a vízilabda jövőjét. A junior vb-t megnyerni mégis azt mutatja, hogy ezek a srácok már nagyon közel vannak a felnőtthöz. Öten már ott vannak a felnőttkeretben, s a többiek előtt is nyitva van az ajtó” – mondta a jelenlegi U20-as generáció eredményességéről Kovács Róbert. Ezt segítője, Dávid Zoltán azzal egészítette ki, hogy minden korosztályos csapat ugyanabban a játékrendszerben vízilabdázik, így könnyű az átjárás a különböző évjáratú válogatottak, vagy akár a felnőttcsapat között.

„Eleinte nehéz volt megszokni, hogy egyik nap a régi, másnap az új szabállyal kell játszani, de egyébként tetszik nekem az új szabály, sok új variációt visz bele a vízilabdába. Szerintem jól lehet vele népszerűsíteni a sportot és rengeteg olyan taktikai elem jelent meg, ami meghatározó lehet egy fontos meccsen is” – nyilatkozta az U20-as vb-n már életbe léptetett szabálymódosításokról a világbajnok csapat játékosa, Szalai Péter.

„Hogy mi lesz velük, azt a Zsolt (Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya – a szerk.) tudja megmondani, mi csak reménykedni tudunk abban, hogy rendelkeznek azokkal a képességekkel és tudással, hogy előbb-utóbb stabil tagjai legyenek a felnőttválogatottnak. Zsolt döntése az, hogy mikor próbálja ki őket és milyen módon, de nekünk az is nagy dolog, hogy az U20 után egyből helyet kaptak a felnőttválogatottban” – mondta a felnőttek keretébe behívott Molnár Erik, Nagy Ákos, Végvári Vince, Vismeg Zsombor, Gyapjas Viktor ötös jövőjéről Dávid Zoltán.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik