Női vízi: háromgólos hátrányból is simán verte az olaszokat a magyar válogatott

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.11. 20:08
Felkészülési mérkőzést vívott Olaszország legjobbjai ellen a margitszigeti Hajós uszodában a magyar női vízilabda-válogatott, amely fordulatos küzdelemben, 5–2-es hátrányból felállva tudott nyerni 12–7-re.
Keszthelyi-Nagy Ritáék háromgólos hátrányból verték meg öttel az olaszokat (Fotó: Koncz Márton) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Keszthelyi-Nagy Ritáék háromgólos hátrányból verték meg öttel az olaszokat (Fotó: Koncz Márton) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

A mérkőzés előtt Madaras Norbert elnök köszöntötte Gurisatti Grétát és Szilágyi Dorottyát, akik most ünnepelték 150. válogatottságukat – a szünetben pedig két visszavonuló legendánk, Illés Anna és Szűcs Gabriella kapott egy-egy díszesen bekeretezett pólósapkát az MVLSZ vezetőjétől.

Noha csak felkészülési mérkőzés, egymásnak feszült a magyar és az olasz csapat az elején. Az első gólra pedig közel három percet kellett várni, amikor Keszthelyi-Nagy Rita villant egyet, de az első negyed a vendégek előnyével zárult.

A második játékrészben pedig előbb Domitilla Picozzi akciógóljával, aztán Guilia Viacava fórgóljával hárommal léptek meg a vendégek.

A nagyszünet után Bíró Attiláék Gurisatti Gréta megúszás után szerzett góljával 5–2-ről egyenlítettek, fordítani azonban csak a negyedik negyed elején tudtak Pőcze Panna emberelőnyös találatával. 8–7

Innentől pedig a mieink védekezése és támadása is összeállt, s a záró felvonásban csak a magyarok találtak be, így végül 12–7-re nyert a Bíró-csapat.

Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttesének ez volt az egyetlen hazai előkészületi találkozója a fukuokai világbajnokságot előtt. Ezt követően Olaszországban készül a csapat, majd június 23. és 25. között a világkupa szuperdöntőjében vesz részt az egyesült államokbeli Long Beachen.

Azt korábban bejelentették, hogy a mérkőzés teljes jegybevételét – amelyhez még a szövetség is hozzátesz – a WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója, a korábbi klasszis Drávucz Rita CMT-vel diagnosztizált kislányának ajánlják fel.

VÍZILABDA
SEAT-KUPA, NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁGOLASZORSZÁG 12–7 (1–2, 2–3, 4–2, 5–0)
Hajós uszoda, 2000 néző. V: Várkonyi, Debreceni.
MAGYARORSZÁG:  MAGYARI A. – Szilágyi D., Gurisatti 1, PŐCZE 2, Parkes  1, KESZTHELYI 2, Vályi V. 1. Csere: Torma (kapus), Rybanska, Faragó 1, Dömsödi, HAJDÚ K. 2, Baksa  2, Szegedi. Szövetségi kapitány:  Bíró Attila
OLASZORSZÁG:
Banchelli – VIACAVA 1, Bianconi, Giustini 1, Cocchiere, Bettini, PICOZZI 3. Csere: Condorelli (kapus), Galardi, Avegno 1, Gant, Tabani 1, Leone, Cergol, Meggiato. Szövetségi kapitány: Carlo Silipo
Gól – emberelőnyből: 
10/4, ill. 10/3
Gól – ötméteresből:
1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: 
Rybanska (29. p.)     
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: –
Két hét munka után jó teljesítményt nyújtott a csapat, a második félidőre összeállt a védekezésünk. Fizikailag felőröltük az olaszokat, a fiatalok pedig ismét bizonyították, hogy nem véletlenül vannak itt. A fokozott terhelés ellenére Anzióban is szeretnénk jól játszani.
Carlo Silipo: –
Az első félidőben nagyon jól működött a védekezésünk, támadásban csapatként játszottunk, de a folytatásban nem tudtuk kézben tartani a mérkőzést. A lövéseinkből hiányzott az erő és a pontosság, a magyarok jól használták ki a megingásainkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik