Férfi vízi ob I: a Szeged szerezte meg a 9. helyet

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 17:58
null
Boros Tamás három góllal segítette a Szegedet a 9. helyhez (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
A férfi vízilabda ob I 9. helyéért vívott párharc második meccsén a Zue.hu Szegedi VE 9–6-ra legyőzte az UVSE-t, és ezzel megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó csatát.

 

A 7. helyért folyó párharc első találkozóján az Eger fölényes győzelmet aratott a Miskolc ellen.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I
A 7. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Tigra-ZF-Eger–PannErgy-Miskolci VLC 16–8
(5–0, 3–2, 4–2, 4–4)
Eger, 200 néző. V: Vogel G., Kollár Gy.
EGER: GRIESZBACHER – BAKSA B. 3, KRIJESZTORAC 3, Gólya 2, MURISICS 3, Kovács Gábor, Rádli 1. Csere: Krémer (kapus), Spitz 1, Sári, Szalai G. 1, Lőrincz B. 2, Klár, Dóczi. Edző: Tóth Kálmán
MISKOLC: Moravcsik – VÁRKONYI 3, Brkics, OLTEAN 4, Krasznai, Molnár G. 1, Böröczky. Csere: Smitula, Hok, Nagy N., Tanczer, Gomes, Stefanidesz. Edző: Vidumanszky László
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 15/3. Gól – ötméteresből: 8/8, ill 1/1. Kipontozódott: Tanczer (17. p.), Smitula (29. p.), Gólya (29. p.), Rádli (30. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Oltean (31. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Tóth Kálmán:
– A játékosaim sportemberhez méltó módon álltak a mérkőzéshez, jól játszottak, mindenki tudása javát adta. Ezzel a hozzáállással kell folytatnunk pénteken is.
Vidumanszky László: – Remélem, hogy még egyszer nem játszunk ilyen rosszul. Talán az időjárás fogott meg bennünket. Pénteken visszavágó, bízom benne, hogy jövünk még ebben az idényben Egerbe.

A 9. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Zue.hu Szegedi VE–UVSE 9–6
(1–0, 2–2, 4–3, 2–1)
Szeged, 250 néző. V: Csizmadia, Varga M.
SZEGED: KOVÁCS K. – Bóbis B., Leinweber 1, Vékony, Baj, KÜRTI 2, LAKATOS S. 2. Csere: BOROS T. 3, Horváth Zs., Kardos A., Pörge, Tóth Gy. 1, Sánta. Edző: Kiss Csaba
UVSE: Korom – Bencz, Barics, Seeler, Korbán, KORBÁCS 1, Garancsy 1. Csere: IONESCU 2, Tamás K., HEGEDŰS CS. 2, Gidófalvy, Eppel, Besenyei. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 6/2. Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szeged javára.
MESTERMÉRLEG
Kiss Csaba:
– Dicséretes, hogy miután lemaradtunk a nyolc közé jutásról, nem zuhantunk össze, és a rájátszás mind a négy mérkőzését megnyertük. A kilencedik hely azt bizonyítja, hogy följebb is megálltuk volna a helyünket.
Vincze Balázs: – A Szeged, igazolva a papírformát, megérdemelten szerezte meg a kilencedik helyet, míg mi ebben az idényben is bizonyítottuk, hogy az első osztályban van a helyünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik