Férfi vízi Ek: távolabb a döntőtől a Görögországban kikapó Vasas

Vágólapra másolva!
2023.03.01. 20:34
null
Egy góllal kikapott a Vasas (Fotó: Vasas SC)
Az A-Híd VasasPlaket 9–8-ra kikapott a görög Panioniosz vendégeként a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Nem győzték hangsúlyozni az A-Híd VasasPlaket játékosai a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjének első mérkőzése előtt, hogy az elmúlt időszakban hazája bajnokságában hullámvölgybe kerülő görög Panioniosz bármelyik együttes dolgát képes megnehezíteni, hazai medencében pedig kimondottan veszélyes ellenfél.

Hogy mennyire veszélyes, azt szerda este a saját bőrén is megtapasztalhatta a Vasas, amely hiába érkezett esélyesként Athénba, az első negyed derekán már háromgólos hátrányban volt. Alexandrosz Gunasz ötméteresét Dimitriosz Buzalasz szemfüles találata követte, majd Georgiosz Kalaidzisz lőtt takarásból hatalmas gólt, a fanatikus hazai szurkolók pedig görögtüzeket gyújtva úgy ünnepeltek, mintha kedvenceik máris megnyerték volna az Eurokupát. Az eksztázisban pólózó Panionioszt a játékvezetői felfogás és Fortuna is segítette – Panajotisz Dalapasz lövése Bedő Krisztián blokkjáról vágódott védhetetlenül a kapuba –, ám a második negyed elején összeállt a magyar védekezés, és hiába játszották ki támadásaikat régi szokásukhoz híven a végletekig a görögök, nem találtak rést a pajzson.

A nagyszünetben már csak kettővel, 6–4-re vezetett a Panioniosz, amely több mint hatperces gólcsend után Andria Bitadze húzásával ismét ellépett hárommal, de emberelőnyből gyorsan érkezett Bátori Bence válasza. A harmadik negyed végén Ivan Nagajev hozta közelebb a Vasast, a negyedik elején a három gólig jutó Konarik Ákos egyenlített, Bátori újabb villanásával pedig már Szlobodan Nikics együttese vezetett. Ezzel azonban még nem volt vége a fordulatos találkozónak, az utolsó percben ugyanis Gunasz kétszer is átlőtte a magyar zónát, így a Panioniosz 9–8-ra nyert, és némi meglepetésre előnyből várhatja a március 22-i visszavágót.

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
PANIONIOSZ (görög)–A-HÍD VASASPLAKET 9–8 (5–2, 1–2, 1–2, 2–2)

PANIONIOSZ: LIMARAKISZ – Kopeliadisz, Buzalasz 1, Spooner, Kapetanakisz, GUNASZ 4, Gyuvecisz. Csere: BITADZE 1, DALAPASZ 2, Muratidisz, Kalaidzisz 1, Papakosz. Edző: Konsztandinosz Dimu
VASAS: B. MITROVICS – KONARIK 3, BÁTORI 2, Erdélyi, Bedő, Simon R., Drasko Brguljan 1, Csere: Randjelovics 1, Nagajev 1, Sedlmayer, Zerinváry, Mezei. Edző: Szlobodan Nikics
Athén. V: Ohme (német), Jaumandreu (spanyol). Gól – emberelőnyből: 10/2, 12/7. Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –. Kipontozódott: Zerinváry (32. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik