Női vízi: Mahieu „Zsuzsi” bemutatkozott a magyar válogatottban

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.02.23. 08:38
A következő időszakban centerposzton minden bizonnyal nagy lesz a harc a csapatba kerülésért a magyar női vízilabda-válogatottban. A 19 éves Dömsödi Dalma már a görögök elleni világligameccsen is megkapta a lehetőséget a bizonyításra, a hollandok elleni 11–9-es győzelemből pedig két góllal is kivette a részét. Ezen a találkozón öltötte magára először a magyar dresszt Mahieu Geraldine, a francia származású játékos így a nehezebb utat választotta Párizsig. A magyar szurkolók buzdításától viszont már most libabőrös lett. 

Nehezebb az út Párizsig, de az öt éve a Dunaújvárost erősítő, 28 éves center úgy látja, a magyar válogatottal az olimpiai aranyéremért harcolhat, míg ez hazája válogatottjával nem elérhető. A „Zsuzsinak” becézett játékos videónkban beszél arról, mikor vetődött fel a neve a magyar válogatottnál, hogyan élte meg a bemutatkozást a hollandok elleni világligameccsen, s mekkorának tartja a konkurenciaharcot centerposzton.

A helyért meg kell harcolnia a 19 éves Dömsödi Dalmával is, a Ferencváros játékosa pedig nem volt rest, a hollandok ellen két góllal zárt, s a meccs végén bezsebelte Bíró Attila elismerő szavait is. Videónkban felidézi mindkét gólját, beszél arról, mennyire várta, hogy Keszthelyi-Nagy Ritával szerepelhessen egy csapatban, s Mahieu-vel egyetemben kitér a Tüske uszodában kiváló hangulatot teremtő Carpathian Brigade-ra is.

ÍGY BUZDÍTOTTÁK A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT ULTRÁI A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTTAT A TÜSKEUSZODÁBAN!

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA

EURÓPAI SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 11–9 (2–1, 3–2, 3–2, 3–4)
Tüske uszoda, 800néző.V:Dreval (orosz), Rakovics (szerb)
MAGYARORSZÁG:MAGYARI A. – GURISATTI3,Keszthelyi-Nagy, Máté Zs., Rybanska1,Vályi V.1,Leimeter.Csere:Neszmély (kapus), Garda1,Mahieu, FARAGÓ K.2,Horváth B.1,DÖMSÖDI2. Szövetségi kapitány:Bíró Attila
HOLLANDIA:Aarts – Ten Broek, SLEEKING3,Schaap, Wolves2,VAN DE KRAATS4,Sevenich.Csere:Koolhaas, Van Der Weijden, Koopman, Rogge, Bosveld.Megbízott szövetségi kapitány:Bas de Jong
Gól – emberelőnyből:6/3, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből:1/1, ill. 1/1
Gól – ötméteresből:–, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:– A holland válogatottat megverni mindig nagy eredmény, bárhol játszunk velük, az rangadót jelent. Az utóbbi időben többször jöttünk ki jól ezekből a mérkőzésekből, de ez nem mindig lesz így. Bízom benne, hogy tudunk még fejlődni, és a világbajnokságon is bebizonyítjuk, hogy jobbak vagyunk a hollandoknál.

Bas de Jong:– Jól kezdtünk, majd elkövettünk néhány hibát, és máris négygólos hátrányba kerültünk. Örülök, hogy képesek voltunk ellenállást mutatni, és visszajöttünk a meccsbe. A harmadik negyed legvégén dőlt el a mérkőzés. Összességében elégedett vagyok, három újonccal is jó meccset tudtunk játszani Budapesten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik