Vízilabda: váltott a magyar klasszis, de nem igazol külföldre

R. B. B.R. B. B.
Vágólapra másolva!
2016.07.19. 13:05
null
Bujka aláírta szerződését (Fotó: delmagyar.hu)
Három hete már téma volt, hogy Szegeden folytatja pályafutását Bujka Barbara, akkor azonban még csak jól álltak a megbeszélések, a magyar válogatott center még nem kötelezte el magát a klubhoz. Mostanra viszont már ez is megtörtént: a Szentesről távozó kiválóság egy plusz egy évre aláírt az előző szezonban hatodik Szegedhez.

 

„Ez a legjobb döntés, játék szempontjából minden lehetőség adva van, és az iskolát illetően is jobb lesz így – kezdte a Nemzeti Sportnak Bujka Barbara, aki gyógytornásznak tanul a szegedi egyetemen. – Könnyebb lesz így, mint hogy másik városból kocsikázzak át a suliba, vagy szüneteltessem a tanulmányaimat, mert külföldön folytatom. Arra is kell gondolni, hogy mit csinál az ember a vízilabda után.”

Nem véletlenül említette a légióskodást Bujka, hiszen korábban szerepelt Német-, Olasz- és Görögországban is, sőt a görög Vuliagmeni idén nyáron is csábította. Ez utóbbi ajánlatra azt mondta a világ egyik legjobb centere, hogy olyan volt, mintha fociban a Real Madrid keresné az embert, nehéz szívvel döntött, s Szegedre kötelezte el magát.

„Egyelőre még fejlődésben lévő csapat a Szeged, azonban mindenki láthatja, nagy terveket dédelget, vannak jó igazolásai, a Szentesről jövőknek pedig több felelősséget kell vállalniuk ebben a csapatban – folytatta Bujka, akivel együtt érkezik Szegedre Gémes Alexa, Kádár Ildikó és Pengő Nikolett.

A center arról is beszélt, hogy klasszis pólósként miért választott középcsapatot.

„Most meg kell elégednem azzal, hogy a négy közé jutás a cél. Nem arra hajtunk, hogy egyből nyerjünk, viszont bízom benne, hogy a mostanit követő szezonban már olyan csapatunk lesz, amellyel éremért játszhatunk. Azért is vártam sokáig a döntéssel, mert mindent le akartam tisztázni, nem akartam fejest ugrani a bizonytalanba. Amikor eszembe jut a görög és az olasz ajánlat, néha még elgondolkodom, de pozitív érzéseim vannak a Szegeddel kapcsolatban. A városban is kedvesen fogadtak, segítőkészek voltak a vezetők, szeretettel várnak, és ez jólesik.”

A következő szezonban Tóth Eszter, Árkosy Lilla, Lengyel Dóra, Lengyel Anett, Lengyel Dominika, Miklós Dóra, Tóth Petra, Rudics Boglárka, Bujka Barbara, Gémes Alexa, Kádár Ildikó és Pengő Nikolett lesz tagja az együttesnek, amely szeretne előrelépni a bajnokságban. Ez legalább az ötödik hely megszerzését jelentené.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik