Női vízi ob I: egy győzelemre a címvédéstől az UVSE

Vágólapra másolva!
2016.05.11. 21:26
Az UVSE két góllal nyert a Dunaújváros vendégeként a női vízilabda ob I fináléjának második, szerdai felvonásán, így egyetlen sikerre van a címvédéstől. A bronzémet a BVSC szerezte meg.

A fővárosi együttesben Csabai Dóra és Keszthelyi Rita egyaránt három-három góllal vette ki a részét a sikerből.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DUE-MAARSK GRAPHICS–UVSE 6–8 (1–3, 2–2, 1–1, 2–2)
Dunaújváros, 400 néző. Vezette: Molnár P., Székely Balázs
DUE:
KASÓ – Vályi V., Gurisatti, Garda 2, Somhegyi, Szilágy D. 2, MENCZINGER K. 2. Csere: Vályi F., Ziegler, Horváth B., Brávik F.
UVSE: GANGL – Keszthelyi 3, Antal, Szücs G., TÓTH I. 3, Kisteleki H., CSABAI 2. Csere: Takács V., Kövesdi, Kuna Sz., Hertzka Orsolya
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/1
Kipontozódott: Brávik F. (28. p.), Szücs G. (32. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Gurisatti (8. p.)
MESTERMÉRLEG
MIHÓK ATTILA, a Dunaújváros edzője:
– Felvettük a harcot az UVSE-vel, sajnos azonban egyszer sem sikerült vezetnünk, futottunk az eredmény után, ezt viszont keményen tettük. Az utolsó másfél-két percig benne volt a meccsben, hogy ha összejön minden, akkor örülhetünk, az utolsó gólt azonban megint nem mi lőttük, ennek megfelelően az UVSE kettő nullára vezet. A mostanit megelőző két mérkőzésünkön olyan atrocitás ért minket, amilyen nem való sportpályára, most meg a leggólerősebb játékosunk a nyolcadik percben cserés kiállítást kap. Nem láttam a szituációt, de a hasonlók oda-vissza előfordulnak, nehéz megemészteni, hogy miért mi vagyunk az a csapat, amelyet többször sújtanak ezek az ítéletek.
ÁTS BERTALAN, az UVSE edzője: – Az első mérkőzéssel ellentétben, most nem a támadójátékunk dominált, hanem a védekezésünk, ezzel nyertünk. Egy döntőben minden meccs más jellegű, idegenben, otthon, mind nulla nulláról indul, és meg akarjuk nyerni ezeket a mérkőzéseket. A nehéz szituációkban is muszáj nyugodtnak maradni, mert ha a végjátékban kapkodunk, vagy idegesek vagyunk, az megbosszulhatja magát. Első a nyugalom. Főleg a védekezésben.
A párharc állása: 2–0 az UVSE javára. A harmadik mérkőzést szombaton 20.30 órától rendezik.

A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
HUNGERIT-SZENTES–BVSC-ZUGLÓ 4–9 (1–2, 1–2, 2–3, 0–2)
Szentes, 150
néző. V: Németh András, Kovács Cs. T.
SZENTES: BOLONYAI – PENGŐ 2, Gémes 1, Kövér-Kis 1, Hevesi, Bujka, Kádár. Csere: Duhaj, Urvári, Szabó K., Farkas T., Mihály, Tóth Cs. Edző: Tóth László
BVSC: DOROSZLAI – Illés A. 1, SIKTER 2, Máté 1, Gyöngyössy A. 1, Leimeter, Kisteleki D. 1. Csere: Trifán (kapus), Farkas K., TAKÁCS O. 2, Tamás V., Koncz 1, Kele, Varga Viktória. Edző: Petrovics Mátyás
Gól-emberelőnyből: 7/1 ill. 8/1
Gól-ötméteresből: 3/2 ill. -
Kiállítva (végleg cserével): Bujka (10.p.)
MESTERMÉRLEG
Tóth László:
– Sajnos nem játszottunk jól, a lövéseink sem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Kapufákat lőttünk, büntetőt hagytunk ki, Bujkát is korán kizárták a játékból, de nem emiatt vesztettünk. Szerettünk volna érmet szerezni a bajnokságban, de az őszi szezonunkat elrontottuk. A nemzetközi kupában elért eredményünk az, amire igazán büszke lehetek.
Petrovics Mátyás: – Talán a szezon legértékesebb győzelme volt, mert két héttel ezelőtt mi a döntőért szálltunk medencébe, de – elsősorban miattunk – nem sikerült. Volt tartás a csapatban, profin készültek a lányok, ezért szereztünk bronzérmet. Ez jó alap lehet a folytatásra, azon dolgozunk, hogy később még fényesebb érmet akasszanak a nyakunkba.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a BVSC javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik