Vízilabda: ötgólos hátrányban a Szentes a női Euroligában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.17. 21:38
Ötgólos hátrányba került a spanyol Sabadell otthonában a Hungerit-Szentes, a magyar csapat 15–10-re kikapott a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének szerdai első mérkőzésén.

Az európai szövetség, a LEN honlapja alapján a spanyol csapat – amely 2013-ban és 2014-ben is diadalmaskodott az Euroligában, 2015-ben pedig második lett – már az első negyedben háromgólos előnyre tett szert, amelyet a végére még növelni is tudott.

A visszavágó jövő pénteken lesz, a párharc győztese a sorozat négyes döntőjébe jut be, míg a vesztese a LEN-kupa final fourjában lesz érdekelt.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CN SABADELL (spanyol)–HUNGERIT-SZENTES 15–10
(6–3, 3–2, 3–4, 3–1)
Sabadell. V:
Koganov (azeri), Mauss (német)
SABADELL:
L. Ester – M. Ortiz 1, A. Espar 1, Casado, O’Donnell, Pareja 2, M. García 6, Pena, C. Espar 2, Doménech, Forca 3. Edző: Guiu Vidal Ignasi
SZENTES:
Bolonyai – Gémes 2, Hevesi, Pengő 2, Bujka 3, Kövér-Kis 1, Miskolczi 2. Csere: Farkas T., Tóth Cs., Kádár, Mihály K., Urvári. Edző: Tóth László
Kipontozódott:
Bujka
MESTERMÉRLEG
Tóth László:
– Lehet, hogy hülyén hangzik, de nem volt rossz a játékunk. Mentünk előre, mindenki a legjobb tudása szerint tette a dolgát. A lányok is azt mondták, ez egészen más világ, keményebb a játék, amihez nem vagyunk hozzászokva, hiszen többen vannak, akik csak a bajnokságban szerepelnek, a nemzetközi porondon nem. A bírói felfogás sem kedvezett nekünk, sokszor ítéltek ellenünk labda nélküli kiállításokat, ezeket az emberelőnyöket meg kíméletlenül belőtték. Nem tudok és nem is akarok negatívan fogalmazni, a hozzáállásunk rendben volt, ehhez a szinthez hozzá kell szokni.

CSÜTÖRTÖKÖN RENDEZIK
CN Mataró (spanyol)–UVSE-Centrál 20.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik