Női vízi Euroliga: egy félidőnyi remény, búcsúzott a Szentes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.26. 20:45
Az idegenbeli ötgólos vereség után 11–11-es döntetlent játszott otthon a Szentes a spanyol Sabadell csapatával, ezzel pedig kiesett a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjében. A magyar együttes a LEN Kupa final fourjába került át.

Az első félidő végén még hihetett a bravúrban a szép számú szentesi közönség, hiszen 7–4-re vezettek a hazaiak. Az 1–4-es harmadik játékrész azonban eldöntötte a továbbjutást.

„Jól kezdtünk, de nem véletlenül a világ egyik legjobb csapata a Sabadell. Korrekt meccset játszottunk, egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt helyenként mi domináltunk. Le a kalappal a lányok előtt. Jó lett volna nyerni, benne volt a meccsben, kár, hogy nem sikerült. Rengeteg néző kijött, örülök, hogy jó meccset láttak. Szokni kell még ezt a ritmust, kellenek az ilyen tempójú mérkőzések a fejlődéshez” – idézi a waterpolo.hu Tóth Lászlót, a Szentes vezetőedzőjét.

Az Euroligában 2013-ban és 2014-ben diadalmaskodó, tavaly második Sabadell sikerével bejutott a
négyes döntőbe, amelyben még lehet magyar csapat, az UVSE ugyanis szombaton a szintén spanyol CN Matarót fogadja. Az első meccsen 7–7 lett az eredmény.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

HUNGERIT SZENTESI VK–
CN SABADELL (spanyol) 11–11 (4–2, 3–3, 1–4, 3–2)
Szentes, 400 néző. V: Spanudisz (görög), Castagnola (olasz)
SZENTES:
BOLONYAI – MISKOLCZI 3, BUJKA 5, Kövér-Kis, Gémes 2, Hevesi, PENGŐ. Csere: Mihály, Farkas 1, Kádár, Tóth Cs. Edző: Tóth László
SABADELL: Ramos – Reyes 1, A. Llaquet 1, Lisalde 2, GARCIA GODOY 4, Carrasco, MORALES 2. Csere: Lopez, O'Donnel, Navarro, C. Llaquet, Ariza 1. Edző: Nani Guiu Vidal
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1
Kipontozódott: O'Donnel (20. p.), Reyes (27. p.)
Továbbjutott: a Sabadell (26–21-es összesítéssel)
MESTERMÉRLEG
Tóth László:
– Boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb klubcsapata ellen mi diktáltuk a tempót az első két negyedben. Később ez visszaütött, de az utolsó nyolc percben ismét azt nyújtottuk, amit a találkozó elején. Mindenki kihozta magából a legjobbját, a fiatalokkal is elégedett voltam, az pedig külön öröm számomra, hogy a centerek csatáját ezúttal Bujka Barbara nyerte. Most sajnálhatjuk igazán, hogy az első mérkőzésen túl nagy hátrányt szedtünk össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik