Vízilabda Eb: január 10-én rajtol a belgrádi torna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.09.10. 13:37
A 2016-os belgrádi férfi és női vízilabda Európa-bajnokság január 10-én kezdődik és 23-án zárul – adta hírül a hazai sportági szövetség honlapja azt követően, hogy a szerbiai kontinensviadal szervezőbizottsága nyilvánosságra hozta a torna menetrendjét.  

Az Eb-n mindkét nemnél kvótát lehet szerezni a jövő nyári riói olimpiára, a kiírás szerint az aranyérem ér ötkarikás indulási jogot. A brazíliai játékokra eddig három férfiválogatott biztosította helyét: a világliga-győztes, majd a világbajnokságon is első szerb, valamint a kazanyi vb további két dobogósa, a horvát és a görög nemzeti együttes.

A belgrádi Eb-n minden nap lesznek férfi és női mérkőzések, a női döntőt január 22-én, a férfifinálét 23-án rendezik. A 16 csapatos férfitornán rendezőként vannak ott Szerbia legjobbjai, mellettük hét ország kvalifikálta magát a tavalyi budapesti Európa-bajnokságról: Magyarország, Olaszország, Montenegró, Horvátország, Görögország, Spanyolország és Románia, a további nyolc gárda kvalifikációs tornákról juthat ki a januári kontinensbajnokságra.

A nőknél az eddigi nyolc helyett először lesz 12 csapatos a torna. A margitszigeti Eb-ről öt válogatott – az első öt helyen végzett spanyol, holland, magyar, orosz és olasz – biztosította helyét a belgrádi tornára, Szerbia házigazdaként lesz jelen, míg hatan a selejtezőkről jutnak ki az Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik