Vízi, U18-as vb: óriási rangadó - iksz a spanyolokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 19:52
Az U18-as férfi vízilabda-válogatott negyedik mérkőzésén 6–6-os döntetlent játszott Spanyolországgal a törökországi világbajnokságon.

Horkai György szövetségi kapitány csapata a nagyszünetig mindössze két gólt engedélyezett riválisának, így 4–2-es vezetéssel fordulhattunk. Sajnos a harmadik negyedben ellenfelünk fordított, de Lovas öt másodperccel a mérkőzés vége előtt pontot mentett a magyar válogatottnak.

„A sírból hoztunk vissza egy olyan mérkőzést, amit igazából korábban megnyerhettünk volna, csak négy-kettőnél kihagytunk egy nagy lehetőséget. Sok volt a hiba, ezeken majdnem elment a meccs. Jogosnak érzem a döntetlent. A kapott gólokkal még nem volt akkora probléma, inkább lőtt gólból volt kevés. Ez volt az első komoly találkozónk, de azt hittem, jobban fogunk játszani, mert eddig meccsről meccsre javult a teljesítményünk. Nagy csata volt végül, és mutatja a csapatom erejét, hogy visszajöttünk kétgólos hátrányból – amihez kellett egy jó kapusteljesítmény is. Bízom a fiúkban, hozták eddig azt, amit elvárunk tőlük” – mondta Horkai a waterpolo.hu-nak.

A magyar csapat az Egyesült Államok, Egyiptom és Kazahsztán legyőzése után a spanyolok elleni döntetlennel, veretlenül zárta a csoportkört. Ha szerdán a spanyolok legalább tíz góllal legyőzik az Egyesült Államokat, akkor ők a csoportelsők, ellenkező esetben mi. A csoportból már mindkét csapat továbbjutott.

U18-AS VÍZILABDA-VB, ISZTAMBUL
A-CSOPORT

Magyarország–Spanyolország 6–6 (1–1, 3–1, 0–3, 2–1)
Magyar gólszerzők: Lovas 2, Szatmari, Pellei, Manhercz, Vogel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik