Vízilabda: az utánpótlásból töltik fel a keretet Szegeden

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 08:58
Nem a szerencse kegyeltje Vincze Balázs vezetőedző, de ha már itt tartunk, a Szeged férfi vízilabdacsapatának drukkerei sem.

Ha nem lett volna elegendő, hogy a bajnoki címre hangszerelt keret a tavalyi rájátszásban összeesett, mint a felfújt – az elődöntős ellenfél Szolnok pedig éppen akkor táltosodott meg –, az idén hirtelen otthagyta a társaságot a főtámogató, aztán elkezdtek kidőlni a pólósok. Március közepén Decker Ádám látott homályosan, majd Hegedüs Gábor feküdt otthon arcüreggyulladással, és mire visszatértek, Molnár Tamás háta kezdett sajogni, péntek estére meg Sánta Dániel lába purcant ki, mielőtt Szivós Márton infarktusközeli állapotba, majd a műtőbe került volna. Így fordul a Szeged az alapszakasz utolsó fordulójára és az elődöntőre.

„MARCI, GYÓGYULJ!”
Nyilván a klubcsapata is aggódik Szivós Mártonért, aki klubedzője elmondása alapján jó kedélyűen és lelkesen, bár egyelőre csak szóban készül a visszatérésre. Íme a Diapolo Szeged üzenete a csapatkapitányának:

„Drága Marci!

Gyógyulj meg, légy erős! Biztos, hogy jó kezekben vagy. Most ez a legfontosabb! Egyet tudj: mi nagyon szeretünk, a csapat, az edzői stáb, a klubvezetés, a támogatók, és a népes szurkolótáborunk. Ez a szeretet adjon neked erőt a felépüléshez! Nagy harcos vagy, egy igazi kapitány, aki képes magával ragadni mindenkit. A góljaid, a passzaid, a zseniális labdaszerzéseid mind-mind olyan momentumok, amiért nagy kedvenc lettél Szegeden. Lehet most nagy szavakat írni, mondani, de mi azért szorítunk neked, hogy egészséges legyél, rendbe jöjj. Marci, gyógyulj!”

„Sánta Danit meg is műtötték már, Marcival tudjuk, mi újság, Molnár Papesz viszont talán elég jó fizikai állapotba kerül péntekig ahhoz, hogy játsszon, ha nem is végig – mondta Vincze Balázs. – Az utánpótlásból leszünk kénytelenek feltölteni a keretet, mert Sánta Dani is a legkorábban négy hét múlva játszhat. Nála és Szivós Marcinál is a legfontosabb, hogy teljesen meggyógyuljanak: ha ez azt jelenti, hogy az idei rájátszásban már nem szerepelhetnek, akkor nem szerepelnek.”

A jelenleg harmadik Szeged az alapszakasz záró körében a 13. OSC-vel játszik, de mivel hat ponttal van elmaradva a második Egertől, már nem léphet előrébb, és éppen a címvédővel elődöntőzik majd. A rájátszás első szakasza április 19-től május 7-ig, a második május 9-től 21-ig tart majd, utóbbi a bajnokavatás legkésőbbi időpontja. Sánta jósolt négy hete május 5-én jár le, Szivós a legkorábban kedden hagyhatja el a kórházat, a sportpályafutása folytatásáról határozó vizsgálatok azonban hat-hét hét múlva lesznek meg, ami május 16-23. körülre esik – tehát elég valószínű, hogy kettejük nélkül kell megkísérelnie a Szegednek az ob I megnyerését.

„A célunkon nem változtatunk, bár az út rögösebb lett – közölte Vincze, aki mostantól ezerszer is meggondolhatja, hogy két szabadnapot adjon játékosainak, mert a főszponzor is többnapos szünet idején szállt ki, és a mostani sorscsapások is „eltáv” alatt érték a társaságot… – A pénteki meccs után pihentünk, kedden pedig Győrbe, majd Szombathelyre megyünk készülni a továbbiakra, hogy kiszakadjunk a megszokott környezetből: ott tudjuk majd átbeszélni a történteket és a teendőket. De nem nyavalyogni kell a gondok miatt, hanem megoldani őket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik