Női vízi Euroliga: az Eger ki-ki meccse jön a továbbjutásért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.30. 21:48
Életben tartotta továbbjutási esélyeit a ZF-Eger női vízilabdacsapata az Euroligában. Az egri selejtezőkör második napján a magyar bajnok 9–8-ra megverte az orosz Iszmajlovo Moszkvát, így a vasárnap ki-ki meccset vív a csoport második, egyben még érő pozíciójáért.

Az oroszok egyszer sem vezettek az összecsapáson, mégis csak az utolsó másodpercekben sikerült a házigazdáknak megszerezni a nagyon fontos pontokat.

A győztes találat Antal Dóra nevéhez fűződött. A szombati játéknap első mérkőzésének végeredménye leginkább a Firenzének kedvezett, de a ZF-Eger játékosai sem bánkódtak amiatt, hogy az Olympiakosz Pireusz az utolsó negyedben 7–4-es vezetésről, 8–7-re elveszítette az olaszok elleni párharcát. Czigányék így saját kezükbe vették sorsukat.

Az első fontos ütközetet abszolválták, így már „csak” az Olympiakoszt kell legyőzniük a nyolc közé kerüléshez.

ZF-Eger–SKIF Iszmajlovo Moszkva 9–8 (2–1, 1–2, 4–3, 2–2)
Eger, 400 néző. V: Stampalija (horvát), Laginja (szlovén)
ZF-Eger: GANGL – Clayton 1, Pengő, ANTAL 3, Zajácz 1, Somhegyi 1, CZIGÁNY 3. Csere: Pócsi, Vályi F., Veréb. Edző: Kelemen Attila
Iszmajlovo: Usztyukina – TROSKINA 3, Grinyeva 1, Bakramejeva, Antonova, Bogdanova 1, Karpovics. Csere: Geraszimova, Rijabova, BORISZOVA 3, Kravcsenkó, Badiksina. Edző: Szergej Frolov
Emberelőny/gól: 5/1 illetve 6/2
Ötméteresek: 4/3 illetve -
MESTERMÉRLEG
Kelemen Attila: – Huszonnégy óránk volt, hogy felálljunk a K. O.-ból. Vannak természetesen hibáink, de javuló tendenciában vagyunk, és ez biztató a holnapi sorsdöntő mérkőzés előtt.
Szergej Frolov: – Nem tudtunk felpörögni erre a mérkőzésre, szerencsénk sem volt. Az utolsó csoportmeccsünk számunkra már tét nélküli lesz. Sajnálom, hogy így alakult.

A csoport másik mérkőzésén: Firenze–Olympiakosz Pireusz 8–7 (1–2, 2–2, 1–1, 4–2)
A csoport állása: 1. Firenze 6 pont, 2. Olympiakosz 3 (20–18), 3. ZF-Eger 3 (17–24), 4. Iszamajlovo 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik