Junior férfi vízilabda-vb: 13 gólos siker, 2. helyen a csoportban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.14. 20:40
A magyar válogatott 18–5-re legyőzte Kanadát a szombathelyi junior vízilabda-világbajnokságon. A 13 gólos siker ellenére a magyar csapat csak a második helyen jutott tovább.

Szerdán véget értek a csoportküzdelmek a junior-világbajnokságon. Már kedden a késő esti órákban már eldőlt, hogy az A-csoportban a világbajnoki címre is esélyes két csapat, a magyar és az olasz jutott tovább.

Egyetlen nyitott kérdés maradt azonban, hogy a magyar vagy az olasz fiatalok végeznek a csoport első helyén. A keddi nagy csata után, ami döntetlenül végződött, egyenlő volt a pontszáma mindkét együttesnek.

A versenykiírás szabályai alapján azonban a negyedik helyezett csapat elleni eredményeket nem számolva a magyar csapatnak a kanadai mérkőzésen 15 gólos különbséggel kellett volna győzni, hogy meg tudják szerezni az első helyet. Ez azonban nem sikerült.

A magyar csapat így egy pihenőnap helyett csütörtökön vízbe száll: Üzbegisztán lesz az ellenfél a legjobb nyolc közé jutásért. Ha győzünk, a spanyolok ellen játszunk a négy közé jutásért.

JUNIOR VÍZILABDA-VB
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Kanada 18–5 (5–0, 5–2, 4–2, 4–1)
Gólszerző: Csapó 5, Német T. 4, Jansik Sz., Bedő, Sedlmayer 2-2, Gyárfás T., Lőrincz, Manhercz K., ill. Graham, Dabic, Lapins, Mitrovic, Thumwood

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik