Női vízi világliga: már négy között a magyar csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 11:07
null
Gangl Edináék már a négy között a világligában (Fotó: Mirkó István)
A magyar női vízilabda-válogatott büntetőkkel legyőzte Ausztrália legjobbjait a világliga Pekingben zajló nyolccsapatos szuperdöntőjében, és keddi sikerével bejutott a legjobb négy közé.

Merész András szövetségi kapitány együttese – amint az az ausztrál nemzeti együttes hivatalos Twitter-oldaláról kiderült – a mérkőzés elején nem remekelt, és az ellenfél elhúzott 6–2-re. A tavalyi Európa-bajnoki bronzérmes, londoni olimpiai negyedik magyar csapat azonban a folytatásban magára talált, és 9–8-ra felzárkózott. A harmadik negyedben ismét az ausztrálok domináltak, akik kétgólos előnyre tettek szert, és 11–9-es állásnál kezdhették az utolsó nyolc percet. A zárónegyed aztán fergeteges magyar hajrát hozott, aminek 13–13-as döntetlen lett az eredménye.


A vl szabályainak megfelelően azonnali büntetők következtek, és a párbajban 4–3-ra a Merész-együttes diadalmaskodott, így – az alapcélt teljesítve – bejutott az elődöntőbe, ahol az orosz–spanyol összecsapás nyertesével találkozik szerdán.

„Az első negyed négygólos hátránya után talpra álltunk, megmutatták a lányok, hogy ha kell, küzdeni is nagyon tudnak. Erre szükség is volt, hiszen kipontozódásuk után centerek nélkül játszottunk” – mondta el Pekingből Merész András az MTI-nek. Hozzátette, hogy a végén, 13–13-nál még két emberhátrányt is ki kellett védekeznie csapatának.

„Ez is sikerült, s abszolút elégedett vagyok a játékosokkal. Közelebb kerültünk a feladat teljesítéséhez, vagyis hogy éremmel térjünk haza. A négy között mindegy, hogy ki lesz az ellenfél” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA, SZUPERDÖNTŐ
Magyarország–Ausztrália 13–13 (2–6, 6–3, 1–2, 4–2), büntetőkkel 4–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik