Vízilabda: ha nem nyerünk, megkapjuk az Eb balekjai címet - Varga Dániel

Vágólapra másolva!
2010.09.05. 18:24
Bár a győzelem és ezzel az automatikus elődöntős helyet eredményező csoportelsőség is összejött a Macedóniát 7–4-re legyőző magyar férfi vízilabda-válogatottnak a zágrábi Eb-n, játékosaink közel sem voltak elégedettek. Ami azt illeti, a játékot látva nem is lehettek...

„Gratulálok a csapatnak a csoportelsőséghez! Nagyon örülünk az első helynek, most egy kicsit pihenhetünk, és készülhetünk a csütörtöki elődöntőre" – fogta rövidre Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A háromgólos Varga Dénes a következőképpen értékelt:

„A komoly okok egyike, amiért nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a kiváló napot kifogó macedón kapus volt. Abba viszont belekapaszkodhatunk, hogy a végén, amikor nagyon kellett, három gólra is képesek voltunk, s egyet sem kaptunk, ez fontos volt."

„A vége jól összejött, az eleje viszont nem, mert azt beszéltük meg a meccs előtt, hogy jó lenne gyorsan elhúzni. Ehhez képest kiegyenlítettek, mi meg a második és főleg a harmadik negyedben impotensen játszottunk. Majdnem rémálom lett, ha nem nyerünk, megkapjuk az Eb balekjai címet..." – mondta Varga Dániel.

„Két sérültem volt, csak tíz játékosra számíthattam. A magyar csapat sokkal erősebb, így logikus a győzelmük" – nyilatkozta a meccs után Sztevan Nonkovics, a macedónok szakvezetője. A macedón csapatkapitány, Nenad Petrovics úgy vélte, a mieink túl könnyedén vették a meccset.

„Teher nélkül játszhattunk, és azt hiszem, a magyarok azt gondolták, hogy könnyű dolguk lesz. Nem így lett, három negyedig tartottuk magunkat, és nagyon össze kellett szedniük magukat ahhoz, hogy kicsikarják a győzelmet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik