Elmaradt a meglepetés: a magyar válogatott megverte Romániát

Vágólapra másolva!
2009.07.02. 20:23
A magyar férfi vízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 11–4-re legyőzte a román együttest Cegléden. A múlt szombati, bukaresti vereség után ezúttal egy percig sem volt kérdéses, hogy melyik válogatott a jobb csapat – a mieink győzelme teljesen megérdemelt.
Hosnyánszky két góllal vette ki a részét a sikerből
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Hosnyánszky két góllal vette ki a részét a sikerből
Hosnyánszky két góllal vette ki a részét a sikerből
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Hosnyánszky két góllal vette ki a részét a sikerből

„Felfokozott érzelmi előélete van a ceglédi mérkőzésnek, hazai pályán, saját közönségünk előtt végképp nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne nyerjünk” – mondta a Nemzeti Sportnak Kis Gábor, a TEVA-VasasPlaket pólósa a csütörtöki, románok elleni válogatott találkozóra utalva.

A ceglédi meccsnek ugyanis voltak előzményei – mint ismert, Kemény Dénes válogatottja múlt szombaton 6–5-re kikapott Romániától, és így csak a második helyen végzett a bukaresti felkészülési tornán. A vereség kétségkívül meglepetés volt, annak ellenére is, hogy a világbajnoki felkészülés során nem az eredmény az elsődleges.

A csütörtöki meccsen szerencsére nem sokáig volt kérdéses a győztes kiléte, hiszen az első román gólra majd’ két teljes negyedet kellett várni (igaz, ezt egy magyar szurkoló sem bánta), és eddigre már négyszer is betaláltak a mieink.

Ráadásul a második negyed végére sikerült visszállítani a négygólos különbséget: alig egy perccel a játékrész vége előtt Varga Dénes „elsüllyesztette” a kapust, és közelről a hálóba ejtett.

Ekkor már egyáltalán nem kellett izgulni amiatt, hogy ezúttal kijön-e a két csapat között meglévő tudásbeli különbség, igaz, többször előfordult, hogy hiba csúszott a játékba – és a rivális egyszer feljött három gólra – de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy még nem most kell csúcsformában pólózni.

A magyar csapat végül teljesen megérdemelten, 11–4-re győzte le a Kovács István által irányított román válogatottat – a rivális játékosai azzal vigasztalódhatnak, hogy mind a négy ráúszásnál elhozták a labdát…

FÉRFI VÍZILABDA

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, CEGLÉD
Magyarország–Románia 11–4 (4–0, 1–1, 2–2, 4–1)
A magyar gólszerzők:Kiss Gergely 3, Hosnyánszky, Varga Dénes 2-2, Biros, Kis Gábor, Gór-Nagy, Török 1-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik