„Jobb csapat a Szeged, mint a görög. A szerdai az év meccse lesz”

Vágólapra másolva!
2009.04.22. 14:24
Története legnagyobb sikerét érheti el a Szeged-Beton VE, ha szerdán 18.30-tól hazai pályán le tudja dolgozni kétgólos hátrányát a görög Panioniosz ellen a vízilabda LEN-kupa fináléjában.
Baksára kulcsszerep hárulhat
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Baksára kulcsszerep hárulhat
Baksára kulcsszerep hárulhat
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Baksára kulcsszerep hárulhat

Tizenhárom évvel ezelőtt már járt ilyen magasságban a Szeged. Akkor is sikerült elverekednie magát a fináléig a LEN-kupában, az olasz Pescara azonban jobbnak bizonyult a Steinmetz Barnabással, Fodor Rajmunddal és Molnár Tamással felálló csongrádi együttesnél. Most Varga Tamáséknak kell helytállniuk.

„Csak akkor van esélyünk, ha úgy játszunk, mint a Kazany elleni elődöntőben. A múlt héten három napot Belgrádban edzőtáboroztunk, a Partizannal kétkapuztunk. Volt mit gyakorolnunk, mivel az elmúlt időszakban gyengén használjuk ki az emberelőnyös helyzeteket. Éppen ez volt a probléma az első meccsen, és ez volt a gond a Ferencvárostól elszenvedett 7–5-ös vereség során is. Bízom benne, hogy a visszavágón hatékony lesz a létszámfölényes helyzetkihasználásunk. A csapatból Komlósi Péter kisebb kézsérüléssel bajlódik, de szerencsére nem a lövő kezével bajlódikt, míg Juhász Zsolt az elmúlt időszakban betegeskedett” – mondta a polo.szeged.hu-nak Kásás Zoltán, a Szeged vezetőedzője.

A kapuban Baksa Lászlóra hárulhat kulcsszerep. A válogatott játékos a Kazany elleni elődöntőben fenomenális volt, és most is sokat várnak tőle.

„Csak jó védekezéssel tudjuk megnyerni a meccset – jelezte a hálóőr, hogy tisztában van az elvárásokkal. – Kint ez nem sikerült, négy akciógólt kaptunk, s akadt olyan, amelyben én is benne voltam. A videózások során nem azt néztem, ki hová lövi a labdát, hanem arra figyeltünk, hogy a kapott góloknál, főleg amelyik az én hibám is volt, miben rontottunk, mit kell másként csinálni, hol kell segítenie a védelemnek. Ha öt-hat gólon tartjuk a Panionioszt, nyerhetünk három góllal, de akár néggyel vagy öttel is.”

„Jobb csapat a Szeged, mint a görög. A szerdai az év meccse lesz; ha mindenki hozzáteszi azt a kicsi pluszt, amely a sikerhez kell, nem hiszem, hogy bajunk lehet” – fogalmazott Baksa, a Szeged kapusa.

A másik oldal természetesen nem feltartott kézzel érkezik Magyarországra. Kosztasz Kokkinakisz (aki a Posillipo elleni negyeddöntő visszavágóján hat gólt szerzett) arról beszélt, hogy ha okosan és felkészülten játszanak, Szegeden is nyerhetnek. A válogatott pólós elmondta, hogy nincs sérültjük. A Posillipóval szembeni meccs előtt még aggódtak, a nápolyiak kiejtése óta viszont úgy érzik, senkitől sem kell félniük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik