Drámai csata: az utolsó pillanatban bukott el a Domino-Honvéd

Vágólapra másolva!
2009.02.08. 19:24
Drámai körülmények között esett ki a Domino-Honvéd vízilabdacsapata a LEN-kupa negyeddöntőjének visszavágóján az orosz Rubin Kazany ellen: Elizarov két másodperccel a vége előtt egalizált a Kőér utcában, így összesítésben 16–15-tel az oroszok jutottak a négy közé.
Karnyújtásnyira volt a hosszabbítás: a Honvéd hatalmas csatában búcsúzott
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Karnyújtásnyira volt a hosszabbítás: a Honvéd hatalmas csatában búcsúzott
Karnyújtásnyira volt a hosszabbítás: a Honvéd hatalmas csatában búcsúzott
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Karnyújtásnyira volt a hosszabbítás: a Honvéd hatalmas csatában búcsúzott


Egygólos hátrányt kellett ledolgoznia a Domino-Honvéd vízilabdacsapatának a Szintez Kazany ellen, hazai medencében: nem könnyű, de nem is megoldhatatlan feladat állt tehát a fővárosi vízilabdacsapat előtt.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés a brutálisan meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma emlékére. A teltházas Kőér utcai uszodában az első negyed első fele idegességet és kihagyott helyzeteket hozott, gólokat viszont nem.

Még akkor sem, amikor a Honvéd ötmétereshez jutott, Molnár Tamás büntetője ugyanis a felső lécről a kapushoz pattant… Ami nem jött össze a hazaiaknak, összejött Dejan Szavicsnak, aki centerben kapott jó labdát, és húzásból mattolta Gergely Istvánt – vezetett a Kazany.

Az oroszok mégsem fordultak vezetéssel a második harmadra, mert Molnár saját kapufája utáni kipattanóból egalizált, megtörve ezzel a Honvéd balszerencse-sorozatát (1–1).

A második negyedben sem szórták a csapatok a gólokat: Székely Bulcsú éles szögből elért találatával és Vindisch ötméteresével megvolt az áhított kétgólos különbség, de Aksenov távolról visszahozta mínusz egyre a Kazanyt, így a nagyszünetben meccsnullon álltak a csapatok (3–2).

A pihenő után egy óriási (kihagyott) helyzettel nyitott a Domino, Szavics pedig jelezte, hogy miért nem szabad bőkezűen elszórni a lehetőségeket: emberelőnyből talált a magyar kapuba, majd egy lövésénél a felső léc mentett.

3–3 után újabb hosszas gólcsend következett, melyet a Honvéd tört meg, ötméteresből: a Paján lerántása miatt megítélt büntetőt Szívós Márton értékesítette. 4–3-ról indultak a csapatok a negyedik negyedben: a Honvédnak tovább kellett növelnie előnyét, ha el akarta kerülni a hosszabbítást (hogy az ennél rosszabb verziókról ne is beszéljünk…)

Több sikertelen próbálkozás után a házigazdák emberelőnybe kerültek, és időt is kértek ebben a kulcsfontosságú szituációban. Bejött: Vindisch két lóba után hatalmas gólt lőtt, ismét kettővel ment a Domino (5–3).

Dokucsajev hamar szépített, Szívós viszont azonnal válaszolt, a mérkőzés összképéhez képest váratlan gólesőt pedig Alekszandr Akszenov zárta – Matajsz Márk kiállítása után (6–5).

Sajnos a muníció nem fogyott el Aksenovnál: ismét betalált, 6–6-nál pedig a Domino kiesésre állt. A Kazany át is vehette volna a vezetést, de Vad Lajos csapata összekapta a védekezését, a szakember pedig 2:19-cel a vége előtt ismét időt kért.

A Honvéd kettős előnyből újra betalált (7–6), de Székelyt 10 másodperccel a vége előtt kiállították. Elég volt az oroszoknak: időkérés után Elizarov betalált, véget vetve ezzel a Domino európai kupaszereplésének – két szekundummal a dudaszó előtt. A Kazany összesítésben egy góllal harcolta ki az elődöntőbe jutást.

VÍZILABDA LEN-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DOMINO-HONVÉD–SZINTEZ KAZANY (orosz) 7–7 (1–1, 2–1, 1–1, 3–4)
Kőér utca, 1000 néző
Vezette: Csirics (szerb), Schlunz (német)
HONVÉD: GERGELY I. –Vári, SZIVÓS 3, Bátori, Molnár T. 1, Iosep, Székely 1
Csere: PAJÁN, Matajsz, Vindisch 2, Gergely M.
KAZANY: Dudkin – Zakirov, Bászik, SZAVICS 2, AKSZENOV 3, JELIZAROV 1, Bjelofasztov
Csere: Dokucsajev 1, Schertwitis, Katkov, Fatahutgyinov
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. –
Továbbjutott: Kazany (16–15)
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: – Nem kell szégyenkeznünk, mivel egy ilyen erős csapat ellen is volt esélyünk. Sajnos nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást.
Vlagyimir Zaharov: – Nagyon erős csapat a Honvéd sok kiváló játékossal, ezért is vagyok nagyon boldog, hogy mi kerültünk be a legjobb négy közé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik