Szépen küzdött, de elszállt minden (továbbjutási) esélye az Egernek

Vágólapra másolva!
2009.02.07. 21:54
A férfi vízilabda Euroliga D-csoportjának 4. fordulójában az Eger a Partizan Beograd otthonában szenvedett 11–9-es vereséget. Gerendás György csapata ezzel elveszítette minden esélyét a továbbjutásra, a nap folyamán a Marseille-t könnyedén legyőző Vasas ellenben ott van a negyeddöntőben.
Kiss Csaba nem tudott segíateni csapatán
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kiss Csaba nem tudott segíateni csapatán
Kiss Csaba nem tudott segíateni csapatán
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kiss Csaba nem tudott segíateni csapatán

A Vasas könnyed győzelme a Marseille ellen nehéz helyzetbe hozta az Eger csapatát. Gerendás György alakulatának mindenképpen győznie kellett volna a Partizan Beograd otthonában, ha életben akarta tartani továbbjutási álmait. A győzelem azonban elmaradt.

A szerbek hazai környezetben 11–9-re nyertek, s jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

Hogy örüljünk is egy kicsit: az, hogy az Eger már nem juthat tovább, egyben azt is jelenti, hogy a Vasas viszont ott van a negyeddöntőben.

A mérkőzésen egyébként Kiss Csaba két góljával az első negyedben még a magyar csapat vezetett 2–1-re, Vujasinovics azonban az első szünet előtt egyenlített. Ezután azonban már egyértelműen a Partizan akarata érvényesült.

A második szakaszban gyakorlatilag hatástalanok voltak az egri támadások, a szerbek ellenben a hazai szurkolók biztatását élvezve növelték előnyüket. A nagyszünetre 3 gólosra duzzadt a Partizan előnye, idegenben pedig ez ledolgozhatatlan hátránynak tűnt az Eger számára. Az is volt.

A hazai csapat folyamatosan tartotta három-négygólos előnyét, így az, hogy Decker Ádám öt perccel a mérkőzés vége előtt kettőre olvasztotta a hátrányt, sőt Nyéki Balázs bombája után már csak egy volt a hátrány, ami mindenképp megsüvegelendő.

Megsüvegelendő teljesítmény, pontot azonban nem ért. Végül az Eger 11–9-re kapott ki.

FÉRFI EUROLIGA

D-CSOPORT, 4. FORDULÓ
PARTIZAN BEOGRAD (szerb)–ZF-EGER 11–9 (2–2, 3–0, 3–2, 3–5)
Belgrád, 1500 néző
Vezette: Caputi (olasz), Margeta (szlovén)
Gól – emberelőnyből: 14/8, ill. 14/7
Kipontozódott: Alekszics (21. p.), Binder (26. p.), Pijetlovics (28. p.), Sántavy (29. p.), Decker (30 p.), Radjn (31. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): S. Mitrovics (32.)
PARTIZAN: Szoro – PRLAINOVICS 4, Vujaszinovics 1, Gocics 1, Alekszics, D. Pijetlovics, F. FILIPOVICS 3, Csere: Bailey, VASZOVICS 1, Radjen, Mitrovics B. , Avramovics, S. Mitrovics 1
EGER: SZÉCSI – VARGA II ZS. 3, Hegedüs G., DECKER Á. 1, Bárány, Biros, KISS CS. 3, Csere: Hárai, Binder, Nyéki 1, Feltham 1 , Bundschuh, Sántavy

MESTERMÉRLEG
DEJAN UDOVICSICS, a Partizan edzője: Kemény meccs volt mindkét részről. Az Euroligában túl vagyunk az Eger elleni párharcon. Hullámzott a teljesítményünk, ami betudható annak, hogy kevés ilyen színvonalas meccset játszunk.
GERENDÁS GYÖRG, az Eger edzője: A mérkőzésen nagyon sokszor előfordult, hogy még el sem végeztük a szabaddobást, és már elindult az óra. A szerb zsűri munkáját nem érzem normálisnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik