Alakul az új Kemény-csapat, változások lesznek a szakmai stábban

Vágólapra másolva!
2009.01.08. 13:49
A vízilabda-válogatott honlapja, a vlv.hu beszámolója szerint Kemény Dénes szövetségi kapitány 20 játékost hívott be a férfiválogatott első 2009-es edzésére, amelyre jövő hétfőn kerül sor. Kemény Dénes továbbá bejelentette, hogy változások várhatók az eddigi szakmai stábban. A szakember megköszönte Kásás Zoltán (edző), dr. Pavlik Gábor (orvos) és Nagy Ferenc (gyúró) munkáját, helyettük a jövőben edzőként Bíró Attila, orvosként dr. Gábor Antal, gyúróként pedig Illyés Roland dolgozik a válogatott mellett.
Kemény Dénes (balra) és Kásás Zoltán a jövőben már nem dolgozik együtt a válogatottnál
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kemény Dénes (balra) és Kásás Zoltán a jövőben már nem dolgozik együtt a válogatottnál
Kemény Dénes (balra) és Kásás Zoltán a jövőben már nem dolgozik együtt a válogatottnál
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kemény Dénes (balra) és Kásás Zoltán a jövőben már nem dolgozik együtt a válogatottnál

Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki decemberben hosszabbította meg szerződését a magyar szövetséggel, kijelölte azt a 20 játékost, aki részt vehet a válogatott idei első edzésén, amelyre január 12-én kerül sor.

Jövő hétfőn két edzést vezényel Kemény Dénes annak a 20 játékosnak, akinek meghívót küldött a válogatott idei első edzésére, majd ezt követően január 19-én egy újabb csoportnyi játékos kap lehetőséget a szövetségi kapitánytól.

Január 25. és 28. között Németországban készül a csapat, s egy hivatalos mérkőzést is játszik a házigazdákkal. „Igazi” kerethirdetés májusra várható, akkor már a júliusi római vb-re készülő játékosok névsorát teszi közzé a kapitány.

„A hagyományos edzésmunka mellett 12-én már mindkét foglalkozáson edzőmeccset játszunk, mert nyilván játék közben látom legjobban, ki mit tud. Ami még érdekes: az a szerencsés helyzet alakult ki, hogy január 20-án a román válogatott Budapestről repül Olaszországba világligameccset játszani, ezért 19-én mindkét edzésen meccsgyakorlást tarthatunk Kovács Pista barátom csapatával. Ezekre a kétkapus meccsekre kevesebb játékost hívok, mert annak nincs értelme, hogy többen csak a kapu mögött nézelődjenek” – nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu internetes oldalon.

A kapitány hozzátette, nagyjából már tudja, kik kaphatnak lehetőséget a második összetartás alkalmával, de elmondása szerint bárki bekerülhet a keretbe, aki meggyőző teljesítményt nyújt. „Senkinek sem tilos nagyon jól játszania, aki jövő hétfőn bizonyít, az a következő gyakorlásokra is meghívót kap” – mondta Kemény.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy a jövőben változások lesznek szakmai csapatában.

„Mátéfalvy Csaba marad az előző stábból, s a jövőben edzőként Bíró Attila, orvosként dr. Gábor Antal, gyúróként pedig Illyés Roland látja el a feladatokat. Hozzá kell tennem: ezúton is még egyszer szeretném megköszönni Kásás Zoltánnak, dr. Pavlik Gábornak és Nagy Ferencnek a munkáját, és hogy mindannyian biztosítottak afelől: az átmeneti időszakban, de ha idejük engedi, később is a kapitány, illetőleg a csapat rendelkezésére állnak, amikor csak tudnak, segítenek” – fogalmazott a szakvezető.

A VÁLOGATOTT „KERET”

Nagy Viktor, Varga Dániel, Varga Dénes, Tóth Márton, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor (Vasas), Báthori Bence, Szívós Márton (Honvéd) Török Béla (Szeged), Jászberényi Gábor, Balatoni Máté, Babay Árpád, Kincses Attila (FTC), Gárdonyi András, Czigány Károly, Kovács Gábor (Pécs), Bisztritsányi Dávid, Salamon Ferenc, Létay Krisztián (UTE), Pásztor Mátyás (Szolnok)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik