A végét mi bírtuk jobban: Varga Dénes gólja bronzot ért Spanyolországban

Vágólapra másolva!
2008.07.13. 21:16
A magyar férfi vízilabda-válogatott – a nőihez hasonlóan – bronzérmet szerzett a málagai Európa-bajnokságon. Kemény Dénes együttese a horvát válogatott ellen hosszabbításban nyert 15–14-re. A szakember irányítása alatt mindig dobogón végzett válogatottunk a kontinensviadalokon.
Nagy Viktor sok gólt kapott, de jól játszott
Fotó: MTI/EPA
Nagy Viktor sok gólt kapott, de jól játszott
Nagy Viktor sok gólt kapott, de jól játszott
Fotó: MTI/EPA
Nagy Viktor sok gólt kapott, de jól játszott

A csoportküzdelmek során már találkozott egymással a két csapat. Akkor Kemény Dénes együttese 10–9-re nyert, ám a találkozó után sokan úgy gondolták: a két csapat találkozik még egymással az Európa-bajnokságon – akár a döntőben is. Végül a bronzcsatában feszült ismét egymásnak a két csapat, s ismét a magyarok nyertek. Ezúttal 15–14-re.


A mérkőzés elején rögtön a horvátok szerezték meg a vezetést, ám nem sokkal később Varga Tamás egyenlíteni tudott. Úgy tűnt, több gól nem születik az első szakaszban, szerencsére azonban nem így történt.

Biros Péter és Varga Dénes utolsó perces találatai kétgólos magyar előnyt eredményeztek az első szünetre. Hogy aztán a másodikra már egyenlítsenek a horvátok.

Pedig kaptuk a fórokat rendesen a mérkőzés ezen időszakában, de nem tudtunk élni az emberelőnyös szituációkkal. Rudic együttese pedig szép lassan utolérte a magyar válogatottat. A folytatásban aztán elfelejthetett mindenféle bírói támogatást a magyar válogatott, a játékvezetők – főleg a görög – nagyon megtámogatta a horvátokat.

A harmadik negyed így gólzáporba torkollott. Szinte minden támadásból betaláltak a játékosok – mindkét oldalon. Két ilyen jó válogatott összecsapásán igen ritka, hogy tíz gól szülessen egy játékrész alatt. Most ez történt: 5–5-ös elosztásban.

A negyedik negyedben legalább azt megúsztuk, hogy Jorgosz Stavridisz spori a mi kapunk előtt sorra szórja ki a magyarokat, ehelyett azonban elkezdte fújni a másik oldalon magyar kontrafaultokat. (A kissé pocakos játékvezetőre szemmel láthatóan szűk volt a pólója, lehet, a meccs után lesz pénze egyel nagyobbat venni - persze ez csak vicc)

Szóval, jöhetett az utolsó negyed. Amelyben fej-fej mellett haladtak a csapatok (korábban a magyarok kétszer is három góllal vezettek), ám a végén Birosnak kellett közelről a kapuba húznia egy emberelőnyt, illetve a labdát, hogy ikszre mentsük a rendes játékidőt. Ez sikerült, jöhetett a hosszabbítás.

Az idegek harcát pedig mi bírtuk jobban. Samir Barac még vezetést szerzett ellenünk, de Madaras előbb egyenlített, majd Varga Dénes három másodperccel a meccs vége előtt a vezetést, a győzelmet, és a bronzérmet is megszerezte a magyar válogatott számára.

EURÓPA–BAJNOKSÁG

MÉRKŐZÉS A HARMADIK HELYÉRT
Magyarország–Horvátország 15–14 (3–1, 2–4, 5–5, 3–3, 0–1, 2–0 – hosszabbítás után)
Málagá, 800 néző
V: Sztavridisz (görög), Koganov (azeri)
Gól – emberelőnyből: 15/6, ill. 19/6
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Tamás (21. p.), Hosnyánszky Norbert (27. p.), Andro Buslje (28. p.), Kásás Tamás (29. p.), Aljosa Kunac (30. p.), Igor Hinic (30. p.), Varga Dániel (38. p.)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Kásás, BIROS 3, Molnár T., Varga T. 1, Madaras 1, Kiss G. 1, Cs: VARGA DÉNES 4, HOSNYÁNSZKY 3, Benedek, Varga Dániel, KIS G. 2
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
HORVÁTORSZÁG: Vican – Dogas 2, Vrdoljak 1, Hinic 1, BARAC 3, Buric, BOSKOVIC 2, Cs: Buslje, Kunac 1, Jokovic 1, Smodlaka 1, MARKOVIC 1, Sukno 1
Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik