Első Európa-bajnokságán rögtön a döntőbe jutott Montenegró

Vágólapra másolva!
2008.07.11. 21:05
Igazi délszláv rangadóra került sor a málagai vízilabda Európa-bajnokság első férfi elődöntőjében, melyen Montenegró 9–7-re győzte le a világbajnok Horvátországot. A mérkőzés végig szoros volt, de a végén a montenegróiak jobbnak bizonyultak, így első Európa-bajnokságukon rögtön döntőbe jutottak.
Montenegró újabb csapatot süllyesztett el
Foró: MTI
Montenegró újabb csapatot süllyesztett el
Montenegró újabb csapatot süllyesztett el
Foró: MTI
Montenegró újabb csapatot süllyesztett el

A horvátok kezdték jobban a meccset, ez azonban csak arra volt elég, hogy egygólos előnnyel zárják az első negyedet.

A 2–1-es első játékrészt követően azonban Montenegró továbbra is jól tartotta magát a világbajnok ellen, olyannyira, hogy 3–2-re nyerve a második nyolc percet ki is egyenlítettek.

A folytatásban továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok és a játékvezetők sem akartak belenyúlni a mérkőzésbe.

A montenegróiak a 21. percben annak a Vlagyimir Gojkovicsnak a góljával vették át először a vezetést, aki a 2004-es olimpián még szerb színekben pólózott.

Az emberelőnyöket továbbra is kiegyenlített arányban adták a játékvezetők, így várható volt: az dönt, melyik csapat használja ki jobban ezeket a szituációkat.

Borisz Zlokovics szépen kijátszott emberfórból már a harmadik gólját szerezte az utolsó negyedben, és hogy a horvátok még nagyobb bajba kerüljenek, arról Nikola Janovics gondoskodott.

Három perccel a vége előtt így már 9–7-re vezetett Petar Borovics csapata, melynek ez az első kontinensbajnoksága.

A végén a horvátok megkapták a lehetőséget többször is a felzárkózásra, de nem tudtak élni egyikkel sem, így Montenegró visszavágott a csoportkörben elszenvedett vereségért.

A döntőben Montenegró ellenfele Magyarország vagy Szerbia lesz.

Amennyiben nyerünk az elődöntőben, nemes bosszút állhatunk a csoportkörben elszenvedett vereségért a fiatal állam válogatottjának.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ
Monrenegró–Horvátország 9–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik