A bírókat nem tudta megverni a magyar válogatott az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2008.07.10. 20:37
A magyar nő vízilabda válogatott 8–7-es vereséget szenvedett a spanyolországi Malagában zajló vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. A másik ágon Oroszország találkozik Olaszország együttesével, a magyar lányok a találkozó vesztesével találkoznak a szombati kisdöntőben.
Valkai Ági és a női válogatott nem bírt a bírók támogatását élvező házigazdákkal
Fotó: MTI
Valkai Ági és a női válogatott nem bírt a bírók támogatását élvező házigazdákkal
Valkai Ági és a női válogatott nem bírt a bírók támogatását élvező házigazdákkal
Fotó: MTI
Valkai Ági és a női válogatott nem bírt a bírók támogatását élvező házigazdákkal

Jól kezdtek a mieink, hiszen Stieber korai találatával megszerezték a vezetést, majd a hatodik percben Stieber és Pelle Anikó összjátéka után utóbbi lőtt, a labda a kapufáról vágódott a spanyolok hálójába, 2–0! Az első negyedben már nem változott az állás, pedig a szlovák és a spanyol játékvezető mindent elkövetett a spanyol szépítő találatért, négy magyar kiállítás mellett csupán egy spanyolokat sújtó büntetést lehetett feljegyezni.

Godova Gábor nincs elkeserdve

"Ez a találkozó, csakúgy, mint az Európa-bajnokság, az olimpiai felkészülés része, csak itt éppen érmet is osztanak" - nyilatkozta a találkozó után a magyar szövetségi kapitány. Godova Gábor hozzátette, hogy a kiállítások mértékét aránytalannak tartja (11 magyar és öt spanyol kiállítás volt), és a spanyolok elsősorban annak köszönhetik győzelmüket, hogy jól használták ki az emberelőnyös helyzeteket, miközben a mieink erejét teljesen felőrölték az emberhátrányos helyzetek. "A szombati, harmadik helyért vívandó találkozó egy újabb lépcsőfok lesz az olimpiai felkészülésben, mi Pekingre fókuszálunk" – zárta szavait a szakember.
A második negyed felénél Primász növelte a magyar előnyt, erre a találatra azonban már érkezett spanyol válasz, Valkai Ági kiállítása alatt Gil Blanca szerezte meg az első spanyol gólt, 3–1. A negyed vége előtt még egy gyors gólváltásra került sor, így maradt a közte kettő, következhetett a pihenő.

A harmadik negyed során sem nekünk kedveztek a bírók döntései, a kiállítási arány ekkor 9-4 volt, azonban ez sem zavarta meg a magyar együttest. A spanyolok csak "futottak" az eredmény után, a magyar vezetés nem forgott veszélyben.

Az utolsó játékrész elején háromgólosra növelte előnyét a Godova-csapat, de a spanyolok rögtön válaszoltak Gil révén. A házigazdák játékán érződött, hogy nem adják fel a mérkőzést, harci kedvüknek meg is lett a jutalma, a harmincadik percben, kétgólos hátrányukat ledolgozva kiegyenlítettek. A mérkőzés kezdete óta most először volt döntetlen az állás, a spanyolok gólja – talán már mondani sem kell – emberelőnyben született.

A bírók azonban ezután sem szüntették be felháborító ténykedésüket! 7–7-es állásnál támadhattunk volna, de elvették tőlünk a labdát, majd ok nélkül kiállították Drávuczot. A spanyol támadásból gólt kaptunk, a mérkőzés utolsó percében először mutatott spanyol előnyt a kijelző. És sajnos ezen az álláson már nem is sikerült változtani…

A mérkőzésben egészen az utolsó percekig nem volt benne a vereség lehetősége, hiszen a találkozó egyes szakaszaiban három góllal is vezettünk, azonban a spanyol együttes hihetetlen feltámadást mutatott be, a játékvezetők hathatós közreműködésével. A 11 magyar és öt spanyol kiállítás sok mindent elárul...

EURÓPA-BAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐ
Spanyolország-Magyarország 8–7 (0–2, 2–2, 2–2, 4–1)
Málagá, 800 néző
V: Van Hems (francia), Kratochvil (szlovák)
SPANYOLORSZÁG:
Del Soto – L. LOPEZ 1, Pareja 1, GIL 2, Hagen, M. Lopez-Escribano 1, MESEGUER 1, Cs: C. Pardo, C. Lopez, A. Pardo 1, Pena 1, Garcia
Szövetségi kapitány: Vicenc Tarres
MAGYARORSZÁG: HORVÁTH P.– Pelle 1, Drávucz, Szremkó, Zantleitner, Stieber 1, Valkai Á. 1, Cs: BUJKA 2, Kisteleki, Takács, Györe 1, Primász 1
Szövetségi kapitány: Godova Gábor
Gól emberelőnyből: 10/2, ill. 5/2
Ötméteresből: 2/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Drávucz (31. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik