A bírókat és a holland válogatottat is legyőzte a Godova-csapat

Vágólapra másolva!
2008.07.08. 16:22
A magyar női vízilabda-válogatott 9–7-es győzelmet aratott Hollandia ellen a Malagában zajló Európa-bajnokság középdöntőjében. Godova Gábor együttese ezzel a sikerrel bejutott az elődöntőbe, ahol az olimpiáról lemaradó Spanyolországgal mérheti össze erejét.

Az első percektől kiegyenlített játék jellemezte a két csapat összecsapását. Az első puhatolózó percek után pedig egy gyors ütésváltás adta meg az alaphangot. A holland csapat egy emberelőnyből, míg a magyar válogatott – Szremkó Krisztina – révén centerből volt eredményes.

Kiváltképp örvendetes, hogy középső, kapu előtt helyezkedő emberünk gólt szerzett, eddig ugyanis hiányzott a magyar csapat repertoárjából, az a gólerős centerjáték.

Szerencsére azonban a vízilabda eme szegmense a folytatásban is ment Godova Gábor együttesének. De nem az elkövetkezendő nyolc perc tiszta játékidőben. Akkor semmi sem sem sikerült, de a hollandoknak sem.

Az újabb gólra a második negyed közepéig kellett várni. Ekkor Kisteleki Dóra ejtett remek mozdulattal a holland kapuba.

A második negyedben azonban jól tartotta magát a holland csapat, Zantleitner Krisztina utolsó másodpercben szerzett centertalálata kellett ahhoz, hogy megnyugtatónak mondható, kétgólos (5-3) előnnyel vágjunk neki a második félidőnek.

Valkai Ágnes vette ekkor hátára a magyar csapatot. Parádés góljai, s emellett a rendkívül szervezett magyar játék úgy tűnt elég lesz a sima sikerhez. De nem volt elég lett.

Persze a magyar válogatott végül nyert, de az utolsó negyedben egy nem várt ellenféllel is meg kellett küzdenie. A játékvezetés ugyanis hihetetlenül egyoldalúvá, de leginkább igazságtalanná vált. Gyakorlatilag minden holland támadásánál kiállítottak egy magyart a sporik.

Szerencsére azonban a mieink hátrányban is állták a sarat, s megőriztek egy gólt az előnyükből.

Mert bár az utolsó percben az egyenlítésért játszhattak – természetesen előnyben – a hollandok, végül Stieber Mercedes kegyelemdöfés-szerű bombája hozzávetőlegesen 98 centiről kialakította a 9–7-es végeredményt öt másodperccel a vége előtt.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

KÖZÉPDÖNTŐ
Magyarország–Hollandia 9–7 (1–1, 4–2, 3–2, 1–2)
Gólszerzők: Valkai 3, Szremkó 2, Kisteleki 1, Stieber 1, Zantleitner 1, Györe 1, ill. De Bruijn 2, Van Belkum 2, Smit 1, Cabout 1, Guichelaar 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik