Esélye sem volt az Egernek, már szünetben eldőlt az európai kupa sorsa

Vágólapra másolva!
2008.04.09. 18:21
Kemény mérkőzés várt az Egerre, hiszen a Csehov 8-8-es döntetlent ért el az első mérkőzésen a Bitskey-uszodában. Ennek ellenére az egriek, Gerendás György vezetőedző vezetésével nem adták fel a kupa megnyerésének lehetőségét. A visszavágón azonban nem volt esélye a vendégcsapatnak. A Csehov hét góllal vezetett szünetben, és öttel nyert – ezzel megszerezte az idei LEN-kupát.
Gerendás György ezúttal nem talált, a kupa a Csehové
Fotó: Czagány Balázs
Gerendás György ezúttal nem talált, a kupa a Csehové
Gerendás György ezúttal nem talált, a kupa a Csehové
Fotó: Czagány Balázs
Gerendás György ezúttal nem talált, a kupa a Csehové

Azonban a mérkőzés - sajnos - nagyon hamar eldőlt. Az első negyed végén 5-1-et mutatott az eredményjelző tábla a hazaiak javára. A csehoviaknak az első percekben minden bejött, Csomakidze góljával 2-0 volt már oda, amikor az egriek szinte emberelőnyből kaptak egy gólt - kontrából.

Az első egri gólt Császár lőtte, azonban Sapics ellen nem volt ellenszer. Szécsi hiába védett, amit tudott, a hazaiak sorra harcolták ki (vagy inkább kapták) az emberelőnyöket. Nyéki egy negyed alatt két büntetést is összeszedett, és Gerendást is sárga lappal figyelmeztették (5-1).

Sapics második góljára Varga II. Zsolt válaszolt, sőt, Kis Gábor is betalált (6-3). Azonban Stratan találata épp a támadóidő vége előtt megint a csehoviak malmára hajtotta a vizet.

Birosék ekkor talán lélekben is feladták, hiszen sorra jöttek az orosz gólok: Csomakidze, Zeltovszkij, Garbuzov - a nagyszünetben 10-3 volt a Csehovnak...

Ekkor már mindenki tudta-érezte, hogy ez a hajó elúszott. Ennek ellenére a mérkőzés második felét is le kellett játszani.

Nagyszünet után két gyors hazai gól jött, Gerendás pedig nem sokkal később az összes medencében lévő játékosát lecserélte (mondhatnánk, sorcsere). Kiss Csaba szerezte a vendégek negyedik gólját (12-4)

Az utolsó negyedet már a Csehov sem erőltette, az Eger lőtt három gólt búcsúzóul. A Csehov a 2007-2008-as LEN-kupa győztese, Egerben ezüstéremnek örülhetnek.

Magyar csapat 1999 óta nem nyert LEN-kupát. Gerendás György szakvezetőként pedig soha, az olimpiai bajnok csupán játékosként nyert nemzetközi kupát 1974-ben és 1977-ben.

LEN-KUPA

DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sturm Csehov (orosz)–Brendon-UPC-ZF-Eger 12-7 (5-1, 5-2, 2-1, 0-3)
A LEN-kupa győztese: a Sturm Csehov (20-15)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik