Az ausztrálok elleni sikerrel megnyerte a Volvo-kupát a válogatott

Vágólapra másolva!
2008.02.24. 14:46
A magyar vízilabda válogatott 15-11-re megverte Ausztrália együttesét vasárnap délután a Kecskeméten rendezett Volvo-kupa keretében. Harmadik meccsén harmadik győzelmét szerezte az Eb-re és az olimpiára készülő Kemény-csapat, ezzel tornagyőzelmet értek el. Remek kezdés után fokozatosan növelték az előnyüket Kiss Gergelyék, csak az utolsó negyedben bizonyult méltó ellenfélnek a vendégcsapat.
Benedek Tibor két góllal járult hozzá a magyar győzelemhez
Meggyesi Bálint (archív)
Benedek Tibor két góllal járult hozzá a magyar győzelemhez
Benedek Tibor két góllal járult hozzá a magyar győzelemhez
Meggyesi Bálint (archív)
Benedek Tibor két góllal járult hozzá a magyar győzelemhez

Kis Gábor harcolt ki ötöst a második perc végén, az olasz légiós Hosnyánszky Norbert pedig laposan be is pattintotta azt a bal alsó sarokba. A bíró nagyvonalúan ítélte a fórokat az ausztráloknak, akik azonban nem tudtak élni a lehetőséggel.

Kásás Tamás és Varga Tamás bombáit követően aztán hamar elhúztak a magyarok, így 3-0-val zárhatták az elős játékrészt.

A folytatásban hamar szépíteni tudtak a vendégek Benedek Tibor kapufája után, nem sokra rá Kis Gábor harciassága újab büntetőt hozott a konyhára a mieinknek: ezt Kiss Gergely értékesítette.

Anthony Martin átlövése aztán utat talált Baksa keze alatt a magyar hálóba. De mielőtt az egyenlítés gondolatával kezdhettek volna foglalkozni a kéksapkások, meg is indították a rohamot a házigazdák.

Biros Péter zseniális ejtése, Molnár Tamás jobb alsóba helyezett csavarása, majd Varga Tamás második lövéséből megszerzett második gólja után már 7-3 állt az eredményjelzőn. (Közben Whalan is eredményes volt büntetőből.)

A negyed végén Figlioli ágyúlökete pattant kapuba Szívós kezéről, ezzel feljöttek három gólra az ausztrálok.

A következő etap is gólparádét hozott: előbb Varga II Zsolt lőtte ki a bal alsót, aztán Biros fejezte be góllal a megúszását, majd Szívós Márton ajtó-ablak helyzetből pofozta be a labdát Benedek újabb kapufája után. Közben Martin reagált centerből. Kiss és Hosnyánszky átlövése aztán már egészen tetemesre növelte az előnyt (hat gól). A negyed végén Moody hat másodperccel a vége előtt kozmetikázni tudott az eredményen.

A zárófelvonás első fele kiegyenlítettebb játékot hozott: Hosnyánszky büntetőgóljára és Benedek találatára is válaszolni tudott az ellenfél, 14-9 volt ekkor az állás.

Franklin és Figlioli találata után megint három gólosra apadt a különbség, a végén Benedek állította be a végeredményt.

VÍZILABDA VOLVO-KUPA, KECSKEMÉT

MAGYARORSZÁG – AUSZTRÁLIA 15-11 (3-0, 4-4, 5-3, 3-4)
Magyar gólszerzők: Hosnyánszky 3, Varga T. 2, Kiss G. 2, Biros 2, Benedek 2, Molnár T., Varga II. Zs., Szívós, Kásás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik