Kemény Dénes kijelölte 21 fős keretét a kecskeméti Volvo Kupára

Vágólapra másolva!
2008.02.12. 12:28
Huszonegy játékosból álló keretet jelölt ki Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a jövő heti, kecskeméti Volvo Kupára, amelyen az olimpiai címvédő magyar együttesen kívül a román, a kanadai és az ausztrál nemzeti csapat vesz részt.
Athén olimpai bajnoka, Varga Tamás (fehér sapkában) az egyik visszatérő
Czagány Balázs
Athén olimpai bajnoka, Varga Tamás (fehér sapkában) az egyik visszatérő
Athén olimpai bajnoka, Varga Tamás (fehér sapkában) az egyik visszatérő
Czagány Balázs
Athén olimpai bajnoka, Varga Tamás (fehér sapkában) az egyik visszatérő

A VOLVO KUPÁRA KÉSZÜLŐ KERETTAGOK NÉVSORA:

Kapusok: Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok: Benedek Tibor, Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás, Varga II Zsolt
A péntektől vasárnapig tartó torna előtt a gárda együtt edzőtáborozik egy negyedik válogatottal, méghozzá a némettel, majd a közös gyakorlások végén, szerda este 19:00 órától barátságos mérkőzést is játszik a két csapat Hódmezővásárhelyen - tudatta kedden a szakvezető a távirati irodával.

A keret érdekessége, hogy abban régi-új emberként helyet kapott egy negyedik kapus, a 2004-ben olimpiai bajnok Gergely István, a Honvéd hálóőre is.

Kimaradt viszont a korábban alapembernek számító, szintén honvédos, kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund, s a válogatottból már előbb kiszorult, majd reaktivált, s a novemberi, balatonfűzfői edzőtáborban még jelen volt Steinmetz Barnabás, a Vasas hátvédje.

Ott van viszont a „huszonegyek” között a nemzeti válogatottból hosszú időn át hiányzó athéni ötkarikás aranyérmes Varga Tamás, és öccse, a világbajnok Varga II Zsolt is.

Kemény Dénes leszögezte, hogy nincs szó végleges pekingi keretről, ez a névsor a jövő hétre szól, és folytatódik az ideális összetételű válogatott keresése, vagyis végleges olimpiai keret csak májusban lesz. A kecskeméti tornán sem tart folyamatosan igényt mind a huszonegy játékosra, viszont lesz módja minden jelölt kipróbálására.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik