A Dominóra görög, a Dunaújvárosra holland gárda vár a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2008.01.03. 17:45
A női vízilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában két magyar csapat is bejutott a legjobb nyolc közé: a Domino-BHSE együttese a görög Vouliagmeni, míg a DF-ELCO Dunaújváros csapata a holland ZVL Oegstgeest elleni negyeddöntőben próbálja meg kiharcolni a négyes döntőbe jutást. A második számú sorozatban, a LEN-kupában ugyancsak a negyeddöntőbe jutott az elmúlt hétvégén Magyar Kupa-sikert elkönyvelő OSC-Cemelog (az olasz C.C. Ortigia Siracusa lenne az ellenfelük), de egy tavaszról elhúzódó elszámolási ügy miatt a nemzetközi szövetség (LEN) egyelőre nem sorolta be őket arra a helyre, amelyet a medencében különben kivívtak maguknak.
Tiba Zsuzsannának (OSC) már várni kell a felkészülésre, Takács Orsolya (Domino) viszont már most a görög ellenfélre hangolódhat
Mirkó István (archív)
Tiba Zsuzsannának (OSC) már várni kell a felkészülésre, Takács Orsolya (Domino) viszont már most a görög ellenfélre hangolódhat
Tiba Zsuzsannának (OSC) már várni kell a felkészülésre, Takács Orsolya (Domino) viszont már most a görög ellenfélre hangolódhat
Mirkó István (archív)
Tiba Zsuzsannának (OSC) már várni kell a felkészülésre, Takács Orsolya (Domino) viszont már most a görög ellenfélre hangolódhat

A 2006-2007-s sorozat négyes döntőjét Hollandiában rendezték, az akkor Újpest-OSC néven szereplő együttes egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel végül a harmadik helyen zárt. Csak a rend kedvéért említsük meg: egyetlen sikerüket a későbbi kupagyőztes olasz ASD Roma ellen szerezték (11-10).

A házigazda Nereus Zaandam csapatától viszont ötgólos vereséget szenvedtek (12-7), amely a négycsapatos torna egészét tekintve a lejátszott hat mérkőzés közül a legnagyobb különbség volt.

A hollandok azonban a jelek szerint nem csak akkor és ott törtek borsot a magyar csapat orra alá, ugyanis szerintük az OSC nem rendezte szállodai költségét.

A LEN ezt kéri számon a magyar klubon, ahol viszont állítják: ők bizony mindent korrekten hagytak maguk után. A nemzetközi szövetséghez január 15-ig kell benyújtani az OSC-t igazoló számlákat.

Ebben az esetben a budapesti selejtezőt három győzelemmel záró OSC-Cemelog az olasz CC Ortigia Siracusa (Pelle Anikó) ellen játszhat a négyes döntőért.

Az olaszok - ellentétben az OSC-vel - már az előselejtezős csatározásokban is részt vettek, igaz, azt gond nélkül, hibátlanul, hat győzelemmel és plusz 62-s gólkülönbséggel vették.

A selejtezőben két győzelem után - spanyol és brit riválisukat verték -, az F csoport kvázi döntőjét az Ecofirm Roma (Valkai Ágnes, Valkai Erzsébet) csapata ellen 9-6-ra elveszítették, így a második helyen léphettek tovább. Ellentétben a csoportelső, mindhárom selejtező-mérkőzését megnyerő OSC-vel.

Amennyiben az OSC-t nem engedik játszani a negyeddöntőbe, úgy az eredetileg csoportmásodik holland TW Zaanstrecht nem az Ecofirm Roma, hanem a Siracusa ellen játszhat, míg a harmadik helyen végző, egyébként kieső orosz Olimp Novgorodnak mégsem ért véget a nemzetközi kupaidény.

A BEK-ben a Domino és a Dunaújváros is három-három győzelemmel zárta a selejtezőt, így csoportelsőként várhattak negyeddöntőbeli ellenfelükre.

A Domino riválisa a görög Vouliagmeni lesz - az első összecsapáson idegenben játszik a magyar csapat -, amely a dunaújvárosiak mögött végzett a H csoport második helyén. A görögök spanyol és francia ellenfelüket simán verték, az újvárosiaktól viszont minimális különbséggel ugyan, de kikaptak (12-11).

A Dunaújváros ellenfele pedig az a holland Oegstgeest lesz, amely a budapesti selejtezőből jutott be a negyedöntőbe. Ők portugál ellenfelüket biztosan, orosz riválisukat viszont csak egy góllal verték, miként egygólos vereséget szenvedtek a tornát rendező Dominótól.

Az újvárosiak a sorozatban korábban már megmérkőzhettek a hollandokkal, akiket a hazai rendezésű előselejtezőben egy góllal vertek (8-7).

Mindhárom magyar klubcsapatnak jó esélye van a négyes döntőbe kerülésre, legalábbis a papírforma épp úgy szól mellettük, mint ellenük. Sőt, egy hajszállal talán kicsit jobban mellettük. Már csak azokat a számlákat kell megkeresni és időben, hitelt érdemlően bemutatni az illetékes LEN-fórumon.

A BEK-ben Drávucz Rita és Stieber Mercedes címvédő csapata, az olasz Fiorentina az orosz Kinef Surgutneftegas Kirishi ellen játszhat a negyeddöntőben.

BAJNOKCSAPATOK EURÓPA KUPÁJA:

NEGYEDDÖNTŐ (JÁTÉKNAPOK: MÁRCIUS 8-9. ÉS 22-23.)
Vouliagmeni N.C. (görög) Domino-BHSE Budapest (magyar)
DF-ELCO Dunaújváros (magyar) ZVL Oegstgeest (holland)
Fiorentina (olasz) Kinef Surgutneftegas Kirishi (orosz)
ANC Glyfada (görög) GS Geymonat Orizzonte Catania (olasz)

LEN-KUPA:

NEGYEDDÖNTŐ (JÁTÉKNAPOK: MÁRCIUS 8-9. ÉS 22-23.):
C1 (OSC Cemelog (magyar)) C.C. Ortigia Siracusa (olasz)
Olympiakosz S.C. (görög) Widex Donk Gouda (holland)
C2 (TW Zaanstrecht (holland) Ecofim Roma (olasz)
C.S. Plebiscito Padova (olasz) Lumio HET Ravijn(holland)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik