Remek hajrá után fennállása során először kupagyőztes az OSC

Vágólapra másolva!
2007.12.30. 15:18
A női vízilabda Magyar Kupa döntőjében a Dunaújvárosi Főiskolát búcsúztató OSC és a Szentest kiejtő Domino Honvéd csapott össze. Kiélezett találkozón, nagy csatában győzött a Primász Ágnes és Zantleitner Krisztina vezérelte kék-fehér együttes. Az OSC fennállása során először lett MK-győztes. A hölgyek után az uraké a főszerep, a Domino az Egerrel csap össze a fináléban.
A kupagyőztes OSC csapata
Czagány Balázs
A kupagyőztes OSC csapata
A kupagyőztes OSC csapata
Czagány Balázs
A kupagyőztes OSC csapata

„Nem szépségdíjas meccs ez sem. A második negyedben sajnos a játék helyett az indulatok kerültek az előtérbe” – értékelt Godova Gábor, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a félidőben.

A szakvezető szavainál többet nem is érdemes az első két negyedben látottakra vesztegetni, az elődöntőt könnyedén (16-7, a Szentes ellen) abszolváló Domino-Honvéd, illetve a négy között riválisával annál inkább megküzdő OSC (4-3, a Dunaújvárosi Főiskola ellen) küzdelme messze elmaradt a várt, az elvárt színvonaltól. Legalábbis az első két negyedben mindenképpen.

Egyenlő létszámnál, és emberelőnyben is erősen akadozott a támadójáték mindkét oldalon, a temérdek elpuskázott lehetőség cseppet sem a védekezés dicsérete, annál inkább a támadójáték kritikája.

Jellemző kép: három és fél perccel a harmadik negyed vége előtt 4-3-as Honvéd-vezetésnél az OSC volt létszámfölényben, de lövésig is nagy nehezen jutott el, Horváth Patrícia könnyedén hárított. Aztán a sarokdobás után Primász Ágnes javított, önmaga második, csapata negyedik találatát szerezve egyenlített (4-4).

Lendületbe jött az OSC, egy perccel a záró felvonás előtt Anna Pardo góljával fordítottak is a kék-fehérek. A 24 esztendős spanyol légiós gólt lőtt, majd búcsúzott is, hiszen négy másodperccel a harmadik etap vége előtt harmadszor is a kiállítás sorsára jutott. Ez aligha vigasztalta a Honvédot, mivel a hátralévő rövidke időben nem tudták kihasználni a létszámfölényt.

A záró szakaszban az OSC hozta el a labdát, ám ahelyett, hogy megduplázta volna az előnyt egy kontrafault lett a vége, jöhetett a Domino. És jött az egyenlítés is. Tomaskovics Eszter hidegvérrel értékesítette a jogosan megítélt ötméterest (5-5).

A negyedik negyed közepén még megjósolhatatlan volt a végkifejlet, négy perccel a lefújás előtt 6-6 állt az eredményjelzőn. Sós Ildikó és Horváth Patrícia is állta a sarat, többször remek hárításokkal őrizték meg kapujukat a góltól.

Ha döntetlennel ért volna véget a kupadöntő négyszer nyolc pernyi küzdelme, akkor jöttek volna az ötméteresek. De nem lett döntetlen. A kiélezett találkozó 1 perc 18 másodperccel a vége előtt gyakorlatilag eldőlt, ekkor ugyanis Zantleitner Krisztina a kapu jobb oldalába vágta a labdát. Ezzel már 8-6-ra vezetett az OSC, innen már nem volt visszaút a Dominónak. Fennállása során először lett kupagyőztes a klub.

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA

DÖNTŐ:
OSC-Cemelog - Domino-Honvéd-Polo SC 8-6 (1-2, 2-0, 2-2, 3-2)
Gól: Primász, Zantleitner 2-2, Keszthelyi, Tiba, Pardo, Dalmády 1-1, ill. Györe 2, Péteri, Kisteleki, Tomaskovics, Kotsidou 1-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik