A hétvégén kiderül, kinek a gyomrát feküdte meg jobban a bejgli

Vágólapra másolva!
2007.12.29. 11:25
Szombaton rendezik a Vodafone Magyar Kupa négyes döntőjének két elődöntőjét. A címvédő Domino az Újpesttel, míg az Eger a Ferencvárossal meccsel. A vidéki alakulatnál Kis Csaba sérülése okozhat némi gondot, de papírforma alapján az Egernek így is be kell jutnia a vasárnapi fináléba, ahol vélhetően a Honvéd lesz az ellenfele.
Gerendás György Kis Csaba kéztörése miatt is aggódhat
NS-archív
Gerendás György Kis Csaba kéztörése miatt is aggódhat
Gerendás György Kis Csaba kéztörése miatt is aggódhat
NS-archív
Gerendás György Kis Csaba kéztörése miatt is aggódhat

Az angol bajnokságban szereplő labdarúgókhoz hasonlóan a magyar pólósok sem pihennek. Karácsony előtt pár nappal még vízben voltak vízilabdázóink, a két ünnep között pedig négy csapat (a női együttesekkel együtt nyolc) ismét megküzd egymással.

December 29-én és 30-án kerül sor a férfi vízilabdázók Magyar Kupájának Szőnyi úton rendezett négyesdöntőjére. Az elődöntő egyik ágán Uniqa UTE-Domino-Honvéd összecsapást, míg a másikon Brendon-UPC-ZF-Eger-FTC-Aprilia meccset rendeznek.

A Vodafon MK-ra készülő együttesek játékosai így december 26-án már edzettek. Nem volt ez másképp Egerben sem.

"Rávezető edzésünk volt, hogy az elfogyasztott halászlé, bejgli és töltött káposzta lemenjen" - értékelte a felkészülést Gerendás György az Eger vezetőedzője, aki már korábban elismerte, hogy szeretné csapatával megnyerni a rangos sorozatot.

Ebben némileg hátráltathatja a félig hazai pályán játszó csapatot Kiss Csaba sérülése. A válogatott balkezes kiválóság helyett Sántavy Máté került a keretbe, akinek az ellenfél centereinek semlegesítése lesz az elsőszámú feladata. Először a Fradi elleni elődöntőben, majd a remélt, Domino elleni fináléban.

A Honvédnak kapusposzton akadhatnak gondjai. Na nem mintha a karácsony másnapján tartott edzésről hiányzó Gergely István képességeivel bármi gond is lenne, de az Újpesttel kötött kölcsönszerződés értelmében Bisztritsányi Dávid nem lehet ott a Domino keretében. Kovács István vezetőedző pedig nem számol másik helyettessel.

A kupában nem rendeznek mérkőzést a harmadik helyért. Az elődöntő (amelyben döntetlen esetén ötméteresek döntenek) két vesztesének játékosai egyaránt megkapják a bronzérmeket.

FÉRFI MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ, PÁROSÍTÁS
dec. 29. Szőnyi út 16:00 UNIQA UTE DOMINO HONVÉD
dec. 29. Szőnyi út 17:30 ZF EGER FTC APRILIA

A döntőt december 30-án 15:30-kor rendezik

NŐI MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ, PÁROSÍTÁS
dec. 29. Szőnyi út 13:00 DF ELCO OSC-CEMELOG
dec. 29. Szőnyi út 14:30 HUNGERIT METALCOM SZ. DOMINO HONVÉD POLO

A döntőt december 30-án 13:40-kor rendezik
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik