Kedvező sorsolás a nagyoknak: elkerülte egymást a Domino és az Eger

Vágólapra másolva!
2007.12.17. 16:33
A Magyar Vízilabda-szövetségben elkészítették a férfi és a női Magyar Kupa elődöntőinek párosítását. Az erősebb nem versengésében a két nagy elkerülte egymást: a Domino-Honvéd az Uniqa UTE-val, míg a Brendon-UPC-ZF-Eger az FTC-Apriliával mérkőzhet meg a döntőbe jutásért. A nőknél Dunaújvárosi Főiskola-ELCO - OSC-Cemelog és Hungerit-MetalCom-Szentes - Domino-Honvéd összecsapások döntenek a fináléba kerülésről.
A címvédéshez még két meccset kell nyernie a Kiss Gergely vezette Dominónak
Reuters
A címvédéshez még két meccset kell nyernie a Kiss Gergely vezette Dominónak
A címvédéshez még két meccset kell nyernie a Kiss Gergely vezette Dominónak
Reuters
A címvédéshez még két meccset kell nyernie a Kiss Gergely vezette Dominónak

A negyeddöntők párosításával ellentétben most elkerülték egymást a nagycsapatok. A négy közé jutást ezúttal is vaksorsolással döntötték el a honi szövetségben, a Domino és az Eger pedig külön ágra került.

A címvédő azzal az Újpesttel meccsel, amely talán a legnagyobb nyertese a negyeddöntők furcsa szabályrendszerének. A lila-fehérek hazai környezetben a rendes játékidőt, majd a hosszabbítást követően is döntetlenre álltak a BVSC ellen, az ötméteres-lövéseket azonban Pelle Balázs bravúrjainak köszönhetően 5-1-re nyerték. Így talán azzal a képzavarral írhattuk volna le a történteket, hogy Petrovics Mátyás csapata egy döntetlennel megnyugtató előnyt szerzett a visszavágóra. A Szőnyi úton már nem hibáztak Suti Gáborék: 9-3-as sikert arattak.

A Domino a vártnál simábban intézte el az idény előtt megerősödő, és azóta kiválóan teljesítő Szegedet. A bajnokságban az éllovas Egerrel azonosan húsz ponttal álló vidéki csapat hazai pályán sem volt méltó ellenfele a Honvédnak. Szegeden öt, a Kőér utcában hat góllal volt jobb Kovács István alakulata, amely így 24-13-as összesítéssel jutott a négybe.

Az elődöntőben nem lesz ott a Vasas. A regnáló bajnok hiába nyert három góllal hazai vízben az Eger ellen, a hevesi alakulat a visszavágón kiharcolta a hosszabbítás, majd az ötmétereslövések lehetőségét. Varga Dániel kimaradt büntetője pedig angyalföldi búcsút eredményezett.

Az FTC a Pécs kiverésével nyerte el a jogot arra, hogy a döntőbejutásért megmérkőzzön a Gerendás György együttesével. A zöld-fehérek a Népligetben dolgozták le Pécsett összeszedett kétgólos hátrányukat, és reménykednek, hogy kisebb csodával megtámogatva a fináléba juthatnak.

Az elődöntőket december 29-én rendezik a Szőnyi úti uszodában, a döntőre másnap kerül sor. A két vesztes csapat nem játszik a harmadik helyért, a játékosok mindannyian megkapják a bronzérmet.

Az elődöntőben - amennyiben a rendes játékidőben döntetlenre végződik az összecsapás - nem hosszabbítás, hanem azonnali büntetőlövések döntenek.

FÉRFI MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ, PÁROSÍTÁS
dec. 29. Szőnyi út 16:00 UNIQA UTE DOMINO HONVÉD
dec. 29. Szőnyi út 17:30 ZF EGER FTC APRILIA

NŐI MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ, PÁROSÍTÁS
dec. 29. Szőnyi út 13:00 DF ELCO OSC-CEMELOG
dec. 29. Szőnyi út 14:30 HUNGERIT METALCOM SZ. DOMINO HONVÉD POLO
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik