Gergely bravúrjainak köszönhetően hazai siker a Kőér utcában

Vágólapra másolva!
2007.12.08. 21:55
A férfi vízilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek második fordulójában a Domino-BHSE együttese a Kőér utcában öt góllal verte a görög Ethnikosz Pireusz csapatát. Kovács István gárdája két forduló után veretlen, a görög csapat viszont nyeretlen.
Gergely István remekül védett
Meggyesi Bálint - archív
Gergely István remekül védett
Gergely István remekül védett
Meggyesi Bálint - archív
Gergely István remekül védett

Vindisch Ferenc emberelőnyből szerzett góljával indult a találkozó érdemi része, majd a görögök egy center elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőből egyenlítettek.

A folytatásban Vindisch ziccert rontott, aztán a Honvéd kapufát lőtt, az eredmény azonban nem változott, mert jól zárt a hazai védelem. Szívós végül kintről volt eredményes a folytatásban, majd Kiss Gergely használta ki, hogy amíg a görögök a magyar kapu előtt reklamáltak, addig létszámfölényt alakítottunk ki az ellenfél kapuja előtt: balkezesünk igencsak kilőtte a jobb felsőt.

Ismét egy center ellen elkövetett szabálytalanság után dobhatott és értékesíthetett egy ötméterest a vendégcsapat, a különbség az első játékrészben már nem változott.

A második negyed kimaradt lehetőségekről szólt mindkét oldalon, ám amíg a Honvéd-játékosok általában rontottak támadásban, addig a hazai kapuban Gergely István nem tudott hibázni. A fordulat a játékrész közepén történt, amikor Kiss keményen bekkelt, ellenfele pedig egy víz fölötti jobbegyenessel vett elégtételt, amiért cserével végleg kiállt. Ezt követően előbb Kiss talált be a görög kapuba, majd Vindisch a szélről lőtt pattintva látványos gólt, a félidőben háromgólos volt a hazai előny.

A harmadik játékrész elején gyorsan négyre növelte előnyét a hazai csapat, amely áldhatja Gergelyt, pontosabban kapusának sorozatos bravúrjait, hogy nem kezdte meg a felzárkózást a vendégcsapat.

A záró részben előbb a görögök szépítettek - első akciógóljukra eddig kellett várni -, de Kiss passzát Molnár úszás közben húzta a görög kapuba, visszaállítva ezzel a megnyugtató különbséget.

Nem kis meglepetésre a görögök legvégül távolról is eredményesek tudnak lenni, de a találkozót Kiss két remekbe szabott gólja zárta: előbb kintről engedte el a balost, majd négy másodperccel a vége előtt egy megúszást követően a ziccert ejtéssel fejezte be.

Egy messze átlagon felüli kapusteljesítménynek köszönheti a Domino biztos győzelmét a fáradt görög együttes ellen, de a hazai támadójáték - különösen a két középső negyedben - igencsak akadozott és sok bosszantó hibát hozott.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA

DOMINO-HONVÉD - ETHNIKOSZ PIREUSZ (görög) 9–4 (3–2, 2–0, 1–0, 3–2)
Kőér u., 500 néző. V: Krapivin (orosz), Planchon (francia)
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 6/0
Ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Hárai (16. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Vlontakisz (12. p.)
DOMINO-HONVÉD
GERGELY - Szivós 2, Kovács O., VINDISCH 2, Bárány, Gór-Nagy, KISS G. 4
Csere: Paján, Molnár T. 1, Hárai, Fodor, Székely
ETHNIKOSZ
Karampecosz - Kalakonasz 2, Hatszikiriakisz, Vlontakisz, Mazisz 1, Blanisz, Milonakisz
Csere: Kokkinakisz 1, Vulgarakisz, Ciklosz, Emmanulidisz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik