Már csak a csoda segíthet Gerendás Györgyön és az Eger csapatán

Vágólapra másolva!
2007.10.13. 22:36
Az Euroliga 2. selejtezőkörének negyedik fordulójában 10–7-re kapott ki a Brendon-UPC-ZF-Eger a házigazda Posillipótól, ezzel minimálisra csökkent a magyar csapat esélye arra, hogy bejusson a csoportkörbe. Ha nem történik valami hatalmas csoda a magyar bajnoki bronzérmes a LEN-kupában folytathatja nemzetközi szereplését.
Mit lehet ilyenkor csinálni? - kérdezheti Gerendás György
NS-archív
Mit lehet ilyenkor csinálni? - kérdezheti Gerendás György
Mit lehet ilyenkor csinálni? - kérdezheti Gerendás György
NS-archív
Mit lehet ilyenkor csinálni? - kérdezheti Gerendás György

Amikor a Jadran Herceg Noviról beszélt Gerendás György, azt mondta, az a „gyengesége” a montenegrói csapatnak, hogy a szerbekhez hasonlóan legjobb pólósaik külföldön játszanak. Nos, ezen ászok közül talán a két legjobb – Nikola Janovics és Borisz Zlokovics – a Posillipót erősíti, így a két klasszistól nem szabadultak meg az egriek, akiknek a házigazda nápolyi együttessel kellett megküzdeniük szombat este a továbbjutásért.

Előzetesen mindenki biztosra vette a Posillipo csoportelsőségét, ám a Herceg Novi legyőzte őket, összekuszálva a G-jelű hatos állását. A montenegróiak győzelme után biztossá vált, hogy a Nápoly-Eger párosból csak az egyik együttes kerülhet be az Euroliga csoportkörébe. Az összecsapáson a magyaroknak már a döntetlen is elég lett volna a második hely megszerzéséhez.

A mérkőzés elején remekül tartotta magát az Eger, az első negyed után – továbbjutást érő – egyenlő volt az állás, sőt a nagyszünetben a kanadai Aaron Feltham góljával már a mieink álltak nyerésre (4–3). Az olaszok mellett – ahogyan ez várható volt – a játékvezetőkkel is meg kellett küzdenie az Egernek: a harmadik negyed elején már kilenc kiállításnál jártak a magyarok, miközben a nápolyiak még csak ötnél, ráadásul négy egri pólósnak is két-két személyi hibája volt már. A játékrész végére pedig a Posillipo a négygólos Luigi Di Costanzo vezérletével megfordította a mérkőzést (6–5).

Szécsi Zoltán a negyedik felvonásban is nagyszerűen védett, de a hazaiak tartották előnyüket, sőt még növelni is tudták. Kevesebb mint egy negyed alatt két gólt ledolgozni a Posillipo otthonában – lehetetlen vállalkozásnak tűnt, és sajnos annak is bizonyult. A hajrára Binder Szabolcs és Nyéki Balázs is kipontozódott, miközben előbb Tóth Kálmán, majd Gerendás György kapott piros lapot. Ez azért sokat elárul a bíráskodásról…

Az Egernek már csak matematikailag van esélye az első két hely (és az ezzel járó Euroliga-szereplés) megszerzésére, a hevesiek valószínűleg a LEN-kupában folytathatják.

EUROLIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, G CSOPORT

4. FORDULÓ:
Posillipo Napoli (olasz) - Brendon-UPC-ZF-Eger 10-7 (3-3, 0-1, 3-1, 4-2)
Gólszerzők: Di Costanzo 4, Janovic 4, Zlokovic 2, ill. Nyéki 3, Biros 2, Császár, Feltham 1-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik