Kásás Tamás ebben a szezonban nem játszik a nemzeti csapatban

Vágólapra másolva!
2007.06.25. 13:30
Egész nyáron nem számíthat Kásás Tamásra a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes. A Pro Reccóval Euroligát nyert klasszis orvosi tanácsra nem szerepel a válogatottban. Eldőlt az is, hogy Benedek Tibor visszatér a Pro Reccóba.
Kásás Tamás bejelentése kellemetlen meglepetés
Czagány Balázs
Kásás Tamás bejelentése kellemetlen meglepetés
Kásás Tamás bejelentése kellemetlen meglepetés
Czagány Balázs
Kásás Tamás bejelentése kellemetlen meglepetés

KEMÉNY ELFOGADJA AZ ORVOSI KÉRÉST

"Kásás Tamás és Steinmetz Ádám nem kerettag most, orvosi papírt hoztak, amely szerint speciális kezelésre van mindkettőjüknek szüksége, én pedig respektálom az orvosi kérést, hogy a Világliga-programokban egyikük se vegyen részt” – nyilatkozta a távirati irodának Kemény Dénes.
„Nem látok okot bárkit is a helyükre behívni, így tizenhét emberrel kezdtük el a munkát. Nekem előre kell nézni, s arra a tizenhét emberre figyelnem, aki a nemzeti csapat nyári programját végigcsinálja.”
„Van, akit fel kell rázni, van, aki nincs csúcsformában, akad, aki kisebb sérüléssel bajlódik, de itt van, s közösen igyekszünk minél hatékonyabbá tenni a válogatott teljesítményét. Ma csak egy edzést tartunk, csütörtökön pedig már meccs van: a németekkel játszunk barátságos mérkőzést.”
Rossz híreket kapott Kemény Dénes szövetségi kapitány: Kásás Tamás egész nyárra lemondta a válogatottságot.

Pontos értesüléseink még nincsenek arról, hogy Kásás milyen sérüléssel bajlódhat, annyit azonban megtudtunk, hogy orvosi javaslatra hivatkozva marad távol a nemzeti együttes edzőtáborától a kétszeres olimpiai és Európa-bajnok, világbajnok pólós.

Kemény egyelőre nem számíthat Steinmetz Ádámra sem, aki ugyan nyaki porckorongsérve ellenére a Honvéd elleni bajnoki döntő utolsó mérkőzésén jászott és gólt is szerzett, azonban most hosszabb időszakot ki kell hagynia, amíg felépül.

Ma eldőlt az is, hogy Benedek Tibor, aki Biros Péterrel együtt a múlt héten jelentette be távozását a Domino-BHSE-nél, a következő szezontól ismét korábbi olaszországi együttesében, a Reccóban szerepel majd.

Benedek 2001 és 2004 között erősítette a genovai együttest, amellyel 2003-ban Euroligát nyert.

A 35. évében járó balkezes szélső 1996-tól élt Olaszországban, ahol 1999-ben házasságot kötött, és gyermeke is született. A később elvált Benedek rendelkezik olasz útlevéllel is, tehát a Reccóban nem számít majd idegenlégiósnak.

A válogatott egyébként ma délelőtt a Margitszigeten kezdte el a felkészülést a nyári világversenyekre, elsősorban a budapesti Világliga-selejtezőre, amelyet július 4–8. között rendeznek meg.

A tornán a magyarok ellenfelei lesznek a világbajnok horvátok, a spanyolok, az oroszok és a románok.

Kemény Dénes csapata csütörtökön este hét órakor Cegléden Németországgal játszik majd barátságos mérkőzést.

KEMÉNY DÉNES 17 FŐS KERETE

Kapusok: Baksa László (Szeged), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Egere)
Mezőnyjátékosok: Benedek Tibor (Pro Recco), Biros Péter (Eger), Fodor Rajmund (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Honvéd), Hárai Balázs (Honvéd), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Eger), Kiss Csaba (Eger), Kiss Gergely (Honvéd), Madaras Norbert (Pro Recco), Molnár Tamás (Honvéd), Szivós Márton (Honvéd), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik