Elmaradt a bajnokavatás, Szívós Mártonék felpattantak a padlóról

Vágólapra másolva!
2007.06.15. 20:42
A férfi vízilabdázók élvonalbeli bajnokságának három győztes mérkőzésig tartó döntőjében a címvédő Domino-BHSE hazai pályán hat góllal verte kihívóját, a Vasas együttesét és így szépített összesítésben. A 2-1-s előny változatlanul a Földi-csapatnál, ám a korábbi két meccsen kifejezetten bátor, ám a negyedik összecsapáson rendkívül gyámoltalan csapata nagy lehetőséget szalasztott el, hogy megtörje a 18 éves átkot, amelynek szelleme bizony ezúttal is ott kísértett a Kőér utcában.
Nem tudta dűlőre vinni a bajnoki aranyérem sorsát a Vasas, szépített a Domino
Meggyesi Bálint
Nem tudta dűlőre vinni a bajnoki aranyérem sorsát a Vasas, szépített a Domino
Nem tudta dűlőre vinni a bajnoki aranyérem sorsát a Vasas, szépített a Domino
Meggyesi Bálint
Nem tudta dűlőre vinni a bajnoki aranyérem sorsát a Vasas, szépített a Domino

Az első ráúszásnál a Vasas hozta el a labdát, amelynek három játékosa túlerőben győzte le az ellenoldalon egyedül árválkodó Szívós Mártont. Ez volt a mérkőzésen az utolsó kép, amikor a vendégek lelki erejükről és tartásukról tanúbizonyságot tettek, mert innentől kezdve egyértelműen a hazaiaké volt a terep.

Másfél perccel a kezdés után Szívós passzát Benedek Tibor vágta a hálóba, majd üvöltött felszabadultában akkorát két olimpiai bajnoksággal a háta mögött, hogy gyengébb idegzetű ellenfelek ekkor már az uszoda kijáratát keresnék.

Persze, a Vasas nem ilyen ijedt játékosok gyülekezete, de amíg ellenfelük rendkívül elszánt volt, a tűz hiányzott a vendégekből. Szívós a negyed vége előtt kilenc másodperccel egy kintről elvégzett szabaddobással növelte a Domino előnyét.

A második felvonásban is a Vasas hozta el a labdát, de támadásban csak kapufáig jutott - abból akadt nekik az első negyedben is -, ellenben a lehetetlent nem ismerő hazaiakkal. Kiss Gergely állt bele két bombába, míg Hárai Balázs víz alól húzott be egy centerezést, Molnár Tamás pedig Szívós bejátszását értékesítette.

Majd a mérkőzés legjobbja, Szívós is eredményes volt: Nagy Viktor hóna alatt pattintott a hálóba.

Érett a kiütés, amikor a mérkőzés 14 percében Mátyás Zoltán szépített, még a nagyszünet előtt.

A harmadik negyed Vasas-góllal indult, de Kiss két újabb elemi lökete és Hárai szép behúzása utat talált az angyalföldiek kapujába.

A negyedik negyed nyolcgólos hazai vezetésről indult, a Domino visszavette a tempót, játékosai már nem koncentráltak annyira, mint az előző három játékrészben, lehetőséget adva így a Vasasnak a felzárkózásra, amely élt is vele.

Megérdemelten nyert a Domino, a két csapat között ezúttal nagyobb is volt a különbség, mint arra az eredményből következtetni lehetne. A hazai kapuban Gergely István szenzációs napot fogott ki, míg kollégája a túloldalon, Nagy Viktor szervezetlen védelem mögött sokszor tehetetlen szemlélője volt az eseményeknek. Ez persze az ő kedvét és figyelmét is elvette idővel, becsúszott egy-két kapushiba.

A Vasas támadójátéka abszolút csődöt mondott, a hiányzó Steinmetz Ádám pótlása ezúttal nem jött össze, kintről meg teljesen veszélytelennek bizonyultak a pattogós hazai védekezéssel szemben. Az angyalföldiek ezúttal sem tudták elviselni azt a lelki terhet, hogy 2-0-s vezetésük után bajnokok lehetnek, ráadásul idegenben.

Szétesve játszottak, a mérkőzés egy percig nem volt nyílt. A hátrány viszont megsokszorozta Domino-játékosok erejét, különösen azok a klasszisok - Biros, Kiss, Molnár - tették oda magukat, akik eddig elmaradtak legjobbjutkól.

Folytatás a Vasas pályaválasztása mellett vasárnap a Komjádi-uszodában, 13.00 órai kezdettel.

OB I, FÉRFIAK, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS:

Domino-BHSE – TEVA Vasas Plaket 12-6 (2-0, 5-1, 3-1, 2-4)
Kőér u., 1000 néző. V: Kiszelly, Juhász Gy.
Domino-BHSE: GERGELY - Paján, SZIVÓS 3, BIROS, Bárány, Benedek 1, KISS G. 4. Cs: Vári, Székely, HÁRAI 2, Fodor, MOLNÁR T. 2, Kovács O. Vezetőedző: Kovács István
Vasas: Nagy V. - Steinmetz B., Varga Dániel, Hosnyánszky, TÓTH M. 2, Kovács R. 1, Kuncz. Cs: Varga Dénes 2, Mátyás 1, Heinrich, Kelemen Kincses. Vezetőedző: Földi László
Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 13/3
Ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Székely (26. p.), Kiss G. (29. p.)
Sárga lap: Földi László (16. p.)
Az állás: 2-1 a Vasas javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik