Valkai a végén megrázta magát, bajnokot avattak a Kőér utcában

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 20:32
A Domino-BHSE csapata nyerte a 2006-2007-es magyar női vízilabda-bajnokságot, miután a döntő harmadik mérkőzésén 10-8-ra nyert a Dunaújváros ellen. Miután az első két találkozót is megnyerte Győre Lajos csapata, sima 3-0-s összesítéssel zsebelte be a bajnoki aranyérmet.
Valkay Ágnes ezúttal a mérkőzés végén "indult be"
Valkay Ágnes ezúttal a mérkőzés végén "indult be"
Valkay Ágnes ezúttal a mérkőzés végén "indult be"
Valkay Ágnes ezúttal a mérkőzés végén "indult be"

Két viszonylag sima (Honvéd-győzelemmel záruló) találkozó után ezúttal a Kőér utcában feszültek egymásnak a csapatok a női bajnokság döntőjében.

A Dunaújváros csak győzelme esetén „nyújthatta” volna tovább a három győzelemig tartó párharcot, ám az előjelek sima hazai győzelmet ígértek.

Ennek ellenére jól kezdett a vendégcsapat. Ugyan az első találatot Pelle Anikó jegyezte a harmadik percben, ám nem sokkal később Varga Andrea előnyből egalizált.

Kényelmesen játszott a Domino, a vendégcsapat lelkesedése pedig pótolta a szerényebb játéktudásból adódó különbséget.

A második negyedben sem találta a vendégcsapat kemény védekezésének ellenszerét a Domino. Tomaskovics Eszter centerben szinte megjátszhatatlan volt, a távoli, ütemtelen lövések pedig minimális veszélyt jelentettek Brávik Henrietta kapujára.

A játékrészben Szűcs Gabriella vitte hátán az Újvárost. A fiatal tehetség (talán már több is annál) szinte mindenhonnan betalált, a negyedben szerzett három góljával egygólos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre Mihók Attila csapata.

A pihenő aztán tökéletesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket, már ami az uszodába kilátogató maroknyi Honvéd-szurkolók elképzelését illeti. Győre Lajos, a hazaiak mestere fejben helyrerakta lányait, meggyőzte őket, hogy nem elég csak a fürdőruhát bedobni a medencébe, a győzelemhez ennél több kell.

Tomaskovics találata a harmadik felvonás elején az egyenlítést eredményezte, majd Pelle a vezetést is megszerezte az esélyesebb hazaiaknak.

Folyamatosan esett vissza Szűcsék teljesítménye, a másik oldalon pedig kezdtek formába lendülni a Honvéd sztárjai. A világ egyik legjobb női játékosa, Valkai Ágnes is megtalálta lövőformáját. Az utánpótlás szinten még a Kecskemét fiúcsapatában is szereplő kiválóság két átlövésgóllal jelezte, hogy a Domino nem akar már visszalátogatni a negyedik meccsre Újvárosba.

Mindent megpróbáltak ugyan a vendégek, Benkő Nóra, majd Tímea találataival az utolsó negyedben kétszer is feljöttek egy gólra (8-7 és 9-8), ám megalkuvást nem tűrő játékuk ezúttal csak a szoros végeredmény eléréséhez volt elegendő.

Harminc másodperccel a mérkőzés vége előtt minden eldőlt. Valkai ismét betalált, harmadik góljával kialakult a 10-8-as végeredmény, mely a domino bajnoki címét eredményezte.

NŐI BAJNOKSÁG

DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
DOMINO-BHSE-POLO-DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA-ELCO 10–8 (1–1, 2–3, 4–2, 3–2)
Kőér utca, 200 néző. V: Marnitz, Petiv
DOMINO: Horváth P. – PELLE 3, VALKAI Á. 3, Takács O. 1, TOMASKOVICS 1, Györe A. 1, Kisteleki D. Cs: Péteri 1, Bujka V., Tóth I., Jancsó, Tóth L. Edző: Györe Lajos
DUNAÚJVÁROS: Brávik H. – Poszkoli, Varga A. 2, SZŰCS G. 3, Brávik F. 1, BENKŐ T. 1, Benkő N. 1. Cs: Sipos, Zsámbok, Butka, Fülöp. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 5/1
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Sipos (21. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik