Öttel is vezettek az angyalföldiek, de a végére egy gól maradt

Vágólapra másolva!
2007.05.09. 21:30
Három negyeden keresztül parádésan játszott, az utolsó nyolc percben azonban majdnem elherdálta jelentős előnyét a TEVA-Vasasplaket együttese a férfi vízilabda Euroliga negyedöntőjének első mérkőzésén, a címvédő Jug Dubrovnikkal szemben. A Komjádi-uszodában megrendezett találkozót 11-10-re nyerte meg a Vasas úgy, hogy 11-6-ra is vezetett. Földi László vezetőedző együttesében Steinmetz Ádám és Steinmetz Barnabás egyaránt 3-3 gólt szerzett.
Steinmetz Barnabás (szemben) öleli meg testvérét, Ádámot a meccs után
Meggyesi Bálint
Steinmetz Barnabás (szemben) öleli meg testvérét, Ádámot a meccs után
Steinmetz Barnabás (szemben) öleli meg testvérét, Ádámot a meccs után
Meggyesi Bálint
Steinmetz Barnabás (szemben) öleli meg testvérét, Ádámot a meccs után

Mindenképpen feledhetetlen este volt a Vasas hívei számára a szerdai, hiszen – bár bánat és öröm is érte őket – katartikus élményekben volt részük a címvédő Jug Dubrovnik elleni Euroliga-negyeddöntő első mérkőzésén.

Mint megírtuk, a meccs reggelén elhunyt Steinmetz János Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes kapus, a piros-kék együttesben pólózó két ötkarikás aranyérmes klasszis, Barnabás és Ádám édesapja.

A testvérpár már délelőtt eldöntötte, hogy vállalja a játékot az esti összecsapáson, mert feltehetőleg úgy éreztek: édesapjuk is erre kérte volna őket.

A két Steinmetz nélkül a Vasasnak nem sok esélye lett volna az újdonsült világbajnokok sorát felvonultató kétszeres Euroliga- és egyszeres BEK-győztes Jug ellen.

A Vasas három negyeden keresztül nagyszerű emberelőny-kihasználással, Nagy Viktor remek kapusteljesítményével megbénította az ötszörös horvát bajnok riválist, amely háromszor nyolc perc után 11 létszámfölényből csak hármat tudott gólra váltani.

Földi László társulata 3-1-re, 5-3, majd 7-4-re, a meccs felénél pedig 8-5-re vezetett, sőt a harmadik játékrészben 11-6-ra is elhúzott. Minden olyan csodálatosnak, álomszerűnek tűnt a hazaiak szemszögéből, de fordult a kocka.

A negyedet két horvát gól zárta, majd szintén délszláv találattal kezdődött a záró nyolc perc is (11-9), ráadásul még Varga Dániel is kihagyott egy abszolút ziccert.

Két perccel a vége előtt ismét emberelőnyben adogathatott a horvát csapat Nagy Viktor kapuja előtt, és sajnos nem is próbálkozott eredménytelenül: a végén Maro Jokovic a jobb szélső helyéről vágta be a labdát a hosszú felsőbe (11-10).

Az utolsó fél percre fordulva létszámfölénybe kerültek az angyalföldiek, Földi László vezetőedző azonnal időt kért. Ki tudja, mit beszélhettek meg a játékosok a szakvezetővel, a támadást azonban nem sikerült eredményesen befejezni: Varga Dénes jobbról csúnyán ellőtte a labdát a kapu előtt.

Ráadásul volt még egy kis idejük a horvátoknak is, és bizony Nagy Viktor védésére volt szükség ahhoz, hogy ne egyenlítsen ki a dalmáciai gárda. A sorozatban négy gólt kapott Vasas így 11-10-re nyert.

Földi László a mérkőzés után a sporttelevíziónak adott rövid interjújában elmondta: a csapat a győzelmet a szerda reggel váratlanul elhunyt Steinmetz János emlékének ajánlják.

A közönség óriási szeretettel vette körül az eltávozott kiváló játékos két fiát, Barnabást és Ádámot, akik nagyszerű emberi kvalitásaikat is bizonyították azzal, hogy vállalták a játékot, és az együttes legjobbjai voltak.

A visszavágót két hét múlva Dubrovnikban rendezik meg, ahol hatalmas bravúrra lesz szüksége a magyar együttesnek, ha be akar jutni a négyes döntőbe.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, NEGYEDDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS:
TEVA-VASASAPLAKET - JUG DUBROVNIK (horvát) 11-10 (5-3, 3-2, 3-3, 0-2)
Komjádi uszoda, 1800 néző
V: Tulga (török), Matache (román)
VASAS: Nagy V. – Mátyás 1, Hosnyánszky 2, Kovács R., Varga Dániel 1, STEINMETZ Á. 3, STEINMETZ B. 3. Csere: Varga Dénes, Kincses 1, Tóth M. 1, Kuncz, Heinrich, Kelemen. Edző: Földi László
JUG: CAR – Boskovic 1, Pecotic, Krzic 1, Smodlaka 1, Markovic 1, BUSLJE 2. Csere: Hrosik, Dobud, Drobac, FATOVIC 2, JOKOVIC 2, Obradovic. Edző: Emil Nikolic.
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 16/5
Ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Kuncz (16. p.), Mátyás (24. p.), Pecotic (26. p.), Hosnyánszky (32. p.), Mátyás (32. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Markovic (11. p.), Drobac (14. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik