Vízi Eb: „Mi teremtettük meg a lehetőséget, hogy a franciákkal játsszunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.20. 17:43
Takács Orsolya, a magyar női vízilabda-válogatott bekkje a Franciaország elleni győztes negyeddöntőt követően elmondta, hogy miben segítheti az újabb sima győzelem a felkészülést a holnapi, Olaszország ellen elődöntőre.

„Azon meccsek közé tartozott a mai, amelyeken kötelező a győzelem, de le kell játszani. Ez a francia csapat már komolyabb játékerőt képviselt, mint a portugál vagy a török. Oda kellett figyelni. Mindenkiben az dolgozott, hogy itt a lehetőség gyakorolni, felpörögni, s hogy egyénileg tíz-húsz százalékot hozzáadjunk még a teljesítményünkhöz” – mondta Takács Orsolya.Takács Orsolya.

„Mi akartunk a franciákkal játszani, rosszabb lett volna, ha nem ezt az utat küzdjük ki magunknak. Megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy frissebben álljunk oda holnap, és maximálisan rákészüljünk a stábbal együtt az olaszok elleni elődöntőre.”

Takács elsődleges feladata a védekezés, ma azonban a gólszerzésben is jeleskedett. Ez azonban egyáltalán nem érdekli őt.

„Nekem nem kell jutalomjáték, győzelem kell. Persze egy védő is tud gólt lőni, de az a fő jutalom a számára, ha a végén győz a csapat. Jó érzés betalálni, de mindegy, hogy ki szerzi a gólokat.”

Csabai Dóra szeme előtt már a holnapi elődöntő lebeg.

„Mindent megtettünk, de nyilván nem volt annyira megterhelő meccs, mint mondjuk a hollandok vagy a görögök elleni. Fejben és taktikailag is készülünk az olaszok elleni mérkőzésre. Remélem, holnap is nyerni fogunk” – fogalmazott Csabai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik