Szilágyi hetedik 200 pillangón, Gyurta a harmadik idővel döntős 200 mellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 16:27
null
Szilágyi Liliána a hetedik helyen végzett 200 pillangón (Fotó: AFP)
A kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek 5. napján Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangó döntőjében a 7. helyen végzett, Gyurta Dániel 200 mellen a harmadik idővel jutott döntőbe. Balog Gábor 200 háton a 12. helyen zárta a középdöntőt.

 

AZ ÉLŐ HÍRFOLYAMOT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

VIZES VB, KAZANY

NŐI 200 MÉTER PILLANGÓ – DÖNTŐ

Szilágy Liliána
a 3. legjobb idővel jutott a döntőbe, de az első százon már tegnap sem emelkedett ki, így az, hogy 1:01.89-cel csak a nyolcadik helyen fordult a fél távnál, nem jelentett még túlzottan nagy meglepetést. A harmadik ötvenet ismét megnyomta, de a hetedik helynél végül így sem tudott előrébb jönni, a hajrában pedig már nem tudott előzni. A számot a japán Hosi Nacumi nyerte meg.

„Örülök, hogy életem első felnőtt-világbajnokságán döntőt úszhattam, alapvetően boldog is vagyok, bár nem teljesen úgy sikerült az úszás, ahogy terveztem, mintha még maradt volna bennem, de nem úsztam igazán jó helyen. Nehéz azt elmondani, miért éreztem picit demoralizálva magam, hogy a japán lány, aki végül megnyerte, ennyivel elment tőlem... Valahogy nem éreztem, hogy meg tudnék indulni, talán lassabban is kezdtem a szokásosnál – az az igazság, hogy a hét eleji betegség miatt még érzem, hogy nem vagyok a legjobb erőben, így kicsit nehéz volt két nap alatt harmadszor is jól leúszni a 200 pillét. Annak azért örülök, hogy mindháromszor 2:07-et tudtam jönni. Nagyon-nagyon sok tapasztalatot szereztem itt a vébén, nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy eljuthattam Kazanyba és bekerülhettem a döntőbe” – mondta Szilágyi Liliána az úszószövetség honlapjának.

NŐI 200 MÉTER PILLANGÓ
1. Hosi Nacumi (japán) 2:05.56
2. Camille Adam (amerikai) 2:06.40
3. Csang Jü-fej (kínai) 2:06.51
...
7. Szilágyi Liliána (magyar) 2:07.76

FÉRFI 200 MÉTER MELL – KÖZÉPDÖNTŐ

A litván Giedrius Titenis alaposan bekezdett, és 150-ig még a világcsúcsnál is jobb idővel állt, de a végére elfáradt, és csak az ötödik időt érte el. Andrew Stephen Willis volt egyedül 2:09 alatt (2:08.72).

A második futam sokkal gyorsabb lett, itt Koszeki Jaszuhiro próbálta legyőzni a világcsúcsot, de 2:08.03-at úszott. Gyurta Dániel a harmadik időt szerezte meg, 2:08.53-mal összességében is a harmadik lett.

„Minden úgy történt, ahogy elterveztük – láttam, hogy a japán srác nagyon megy, ami nem meglepő, hiszen ő a világranglista-vezető, az amerikai Cordest is figyeltem, azaz semmi különös nem történt. Talán egy picit erősebben kezdtem a tervezettnél, ezért is engedtem ki az utolsó ötvenen némiképp, hogy ne lőjek el mindent a döntő előtt. Bennem még maradt, az biztos, holnap kiderül, hogy a többiek mennyit tudnak még. Vagyunk öten, akik képesek lehetünk 2:07-es időre, hogy közöttünk mi lesz a sorrend, azt senki sem tudja megmondani. A mostani idők nem érdekesek, holnap új verseny lesz, csak a beszólítási sorrend miatt érdekesek. Most átbeszéljük az edzőimmel, mi legyen a követendő taktika, mire számíthatunk a többiektől, aztán csinálunk egy tervet, ami úgyis borulni fog verseny közben – de ebben épp ez a szép, hogy remek verseny lesz, nagyon jó, nagyon felkészült ellenfelekkel” – mondta Gyurta Dániel az úszószövetség Facebook-oldalán.

FÉRFI 200 MÉTER HÁT – KÖZÉPDÖNTŐ

Az első futamban Jevgenyij Rilov lett az első 1:55.54-gyel, Balog Gábor 1:57.91-gyel az ötödik. Jól kezdett a magyar, az első hossz után a 3. helyen állt, fél távnál pedig az ötödik volt. A hajrá előtt holtversenyben a hatodik helyen haladt, de végül javítani tudott.

Mitchell Larkiné volt a második szakasz, Balog a 12. helyen zárta a középdöntőt, így döntőbe ugyan nem jutott, de négy helyet javított a délelőtti úszásához képest.

„Azért jöttem, hogy egyéni csúcsot ússzak, ez nem sikerült. A döntőhöz 1:56 vége is elég lett volna, mint a tavalyi Eb-n, ezt előre kiszámoltuk, de ez sem jött össze. Sajnos, az első száz után, ami teljesen rendben volt, a harmadikon már nem úgy ment, ahogy kellett volna. Megmondom őszintén, ilyen állapotban nem úsztam világversenyen, a tegnapi mix váltó azért picit kivett belőlem, izomlázzal még nem álltam oda a fő számomra. Ám úgy voltam vele, ha a kapitány úr bízik bennem, akkor nem mondhatok nemet, és sikerült fináléba kerülnünk, ami nagy dolog. Most igyekszem összekapni magam, becsülettel leúszni az ötven hátat, aztán a srácokkal nekimenni a vegyes váltónak, jó volna, ha legalább ott meglenne megint a döntő” – mondta Balog Gábor a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán.

NŐI 100 MÉTER GYORS – KÖZÉPDÖNTŐ

Az első futamban az ausztrál Cate Campbell végig vezetve, 52.84-gyel lett az első, és bár úgy tűnt, honfitársa, Bronte Campbell is futamgyőztesként kerül a fináléba, végül a svéd Sarah Sjöström mindenkit megelőzött 52.28-as idejével.

FÉRFI 200 MÉTER VEGYES – DÖNTŐ

Ryan Lochte nagyon könnyen nyerte a selejtezőket, így simán győzelmet várt tőle mindenki. Ehhez képest pillangóban kínai Vang Sun volt a leggyorsabb, hát és mell után pedig a brazil Thiago Pereira, így az amerikainak kapaszkodnia kellett. Gyorson mondjuk ezt meg is tette, és ha nem is olyan könnyen, mint ahogy várták, de megnyerte az aranyérmet.

Lochte sorozatban a 4. alkalommal nyerte meg a 200 méteres vegyes úszást a világbajnokságokon!

FÉRFI 200 MÉTER VEGYES
1. Ryan Lochte (amerikai) 1:55.81
2. Thiago Pereira (brazil) 1:56.65
3. Vang Sun (kínai) 1:56.81

NŐI 200 MÉTER MELL – KÖZÉPDÖNTŐ

Rikke Möller Pedersen és Micah Lawrence sem hajtotta szét magát látszólag, 2:21.99-et úszott előbbi az első futamban, utóbbi 5 századdal lassabb volt. A másodikban Vatanabe Kanako lett az első 2:22.15-tel. A nyolcadik helyért szétúszás lesz. Az izlandi Hrafnhildur Lúthersdóttir és a kínai Si Csing-lin között. Ezt utóbbi nyerte meg.

FÉRFI 100 MÉTER GYORS – DÖNTŐ

Az ausztrál Cameron McEvoy jól rajtolt, de Santo Condorelli még jobban, és fél távnál a kanadai vezetett. A hajrá óriási csatát hozott, végül a kínai Ning Ce-tao hajszállal megelőzte McEvoyt.

FÉRFI 100 MÉTER GYORS
1. Ning Ce-tao (kínai) 47.84
2. Cameron McEvoy (ausztrál) 47.95
3. Federico Grabich (argentin) 48.12

NŐI 50 MÉTER HÁT – DÖNTŐ

Madison Wilsoné volt a legjobb rajt, de hamar élre állt Fu Jüan-huj, aki végül nagy csatában legyőzte Etiene Medeirost.

NŐI 50 MÉTER HÁT
1. Fu Jüan-huj (kínai) 27.11
2. Etiene Medeiros (brazil) 27.26
3. Liu Hsziang (kínai) 27.58

NŐI 4x200 MÉTERES GYORSVÁLTÓ

Sarah Sjöströmnek köszönhetően brutálisan bekezdtek a svédek, és 200-nál még a világcsúcsnál is jobban álltak. Leah Smith révén 0.78-ra közeledtek az amerikaiak, majd Michelle Coleman nagyszerű első 150 métere után ismét 2.02 mp volt a két váltó között. Katie McLaughlin a végén megnyomta, Katie Ledeckynek így csak 34 századnyi különbséggel kellett váltania, ő pedig ezúttal is megállíthatatlan volt. Az Egyesült Államok simán nyert, a hajrában pedig Federica Pellegrini és Sen To is megelőzte Ida Marko-Vargát.

NŐI 4x200 MÉTERES GYORSVÁLTÓ
1. Egyesült Államok 7:45.37

2. Olaszország 7:48.41
3. Kína 7:49.10

16.30: középdöntők, döntők (Tv: Eurosport, 17.15-től M4)
női 100 m gyors, férfi 200 m vegyes, női 200 m mell, férfi 100 m gyors, női 200 m pillangó (Szilágyi Liliána), férfi 200 m mell (Gyurta Dániel), női 50 m hát, férfi 200 m hát (Balog Gábor), női 4x200 m gyorsváltó
A vastag betűvel jelölt számokban döntőt rendeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik