Szilágyi 3., Hosszú 6. idővel ment tovább, döntős a „vegyes vegyes”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.05. 08:19
Szilágyi Liliána a harmadik, Hosszú Katinka a hatodik helyen került a női 200 méteres pillangóúszás délutáni középdöntőjébe a kazanyi világbajnokságon. Cseh László nem állt rajthoz 200 méter vegyesen, Takács Krisztián nem jutott tovább 100 méter gyorson. Fináléba jutott az új számban, a vegyes csapatok 4x100 méteres vegyes váltójában a magyar együttes.

Szilágyi Liliána remek úszással kezdte a szerdát (Fotó: AFP)
Szilágyi Liliána remek úszással kezdte a szerdát (Fotó: AFP)
Szilágyi Liliána remek úszással kezdte a szerdát (Fotó: AFP)
Szilágyi Liliána remek úszással kezdte a szerdát (Fotó: AFP)
Szilágyi Liliána remek úszással kezdte a szerdát (Fotó: AFP)

 

VIZES VB, ÚSZÁS – A DÉLUTÁNI PROGRAM

16.30: középdöntők, döntők (Tv: M4. Eurosport)

• Férfi 100 m gyors középdöntő, női 50 m hát középdöntő, 16.52: férfi 200 m pillangó döntő (Cseh László), 17.01: női 200 m gyors döntő (Hosszú Katinka), férfi 50 m mell döntő, 17.25: női 200 m pillangó középdöntő (Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána), férfi 200 m vegyes középdöntő, férfi 800 m gyors döntő, 18.19: vegyes csapatok 4x100 m vegyes váltó döntő (Magyarország)

HOGY TÖRTÉNT? TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK A DÉLELŐTTI ESEMÉNYEKRŐL ÉLŐ VIZES HÍRFOLYAMUNKBAN!

FÉRFI 100 M GYORS. A legnépesebb szám (118 nevező), a férfi 100 gyors előfutamában indult Takács Krisztián, aki futamában a negyedik helyen végzett 49.76-tal. Ezzel nem volt esélye a középdöntőbe jutásra, a 33. helyen zárt összesítésben. Paul Biedermann végül nem állt rajthoz a számban, a legjobb idő, 48.11 a kínai Ning Ce-taóé volt.

„Örültem neki, hogy a fő számon, az ötven gyors előtt százon is rajthoz állhattam. A célom az olimpiai A-szint, a 48.99 volt, de nem vagyok csalódott, mert ez életem legjobb reggeli úszása” – nyilatkozta Takács az úszás után az M4-nek.

NŐI 200 M PILLANGÓ. A betegsége után Kazanyban először rajtkőre álló Szilágyi Liliána 100 méter után átvette a vezetést, és otthagyta a többieket, másfél testhosszal nyert. Az eredménye 2:07.46 lett, ami összesítésben a 3. helyre volt jó. Hosszú Katinka 100 méterig együtt haladt Madeline Grovesszal, majd az élre állt, az ausztrál pedig visszaesett. A futamát végül a remekül hajrázó japán Hosi Nacumi nyerte meg egy tizeddel a 2:08.07-et tempózó világbajnokunk előtt. Hosszú végül a 6. helyen lépett tovább. A leggyorsabb a kínai Csang Jü-fej volt 2:06.92-vel.

„Sokkal jobban vagyok, a 100 pillangó napján nagyon rosszul voltam. Abszolút elégedett vagyok az idővel. Nem nagyon éreztem a vizet, ezért izgultam. Nagyon boldog vagyok, hogy tudok úszni” – mondta a rendkívül vidám Szilágyi Liliána az M4-nek.

„Jó kis úszás volt. A 200 pillangón délután megpróbálok az első nyolcba kerülni, de a 200 gyors előbb van, és elsősorban arra koncentrálok. A 200 pille is fontos, mert azon még nem voltam döntős” – reagált az úszása után Hosszú Katinka az M4-nek.

FÉRFI 200 M VEGYES. Cseh László is indult volna a számban, ám az 50 pillangó bronzérmese a 200 pillangó délutáni döntője miatt – amelyen aranyeséllyel ugrik medencébe – visszalépett az előfutamtól. Ryan Lochte nagy fölénnyel végzett az élen 1:57.90-nel Daniel Wallace (brit), Vang Sun (kínai) és Conor Dwyer (amerikai) előtt.

VEGYES CSAPATOK 4x100 MÉTERES VEGYES VÁLTÓJA. A Balog Gábor, Horváth Dávid, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású „vegyes vegyes” magyar váltó a délelőtt zárásaként bejutott a fináléba. A magyar csapat 3:49.50-nel a negyedik helyen végzett a futamában, miután Franciaországot kizárták. Az amerikaiak 3:42.33-mal csaptak a célba, ami – új szám lévén nem csoda – világrekordnak számít.

A fináléba jutó váltók az időeredmények alapján sorrendben: Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, Olaszország, Kína, MAGYARORSZÁG, Kanada.

Balog Gábor egyéni csúcsot ért el a számban (még ha az nem is lesz hivatalos), amiért dicséretet is kapott a többiektől. „Én úgy álltam ide, hogy nem sok esély van, de nagyon örülünk. A második ötven nagyon fájdalmas volt” – mondta Horváth Dávid a közszolgálati tv-nek. „Meg kell dicsérnünk a Gabit, nagyon jól úszott. Ő volt a húzóemberünk” – tette hozzá Verrasztó Evelyn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik