Kemény Dénes: A hosszabbítást nem kommentálom

Vágólapra másolva!
2011.07.28. 13:43
null
Madaras Norbert (3) szerint nyerhető volt az elődöntő (Fotó: Reuters)
Címkék
A magyar férfi vízilabda-válogatott túlórás mérkőzésen egygólos vereséget (15–14) szenvedett Szerbiától a sanghaji világbajnokság elődöntőjében. Kemény Dénes szövetségi kapitány a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának nyilatkozva elmondta: a mérkőzés nagyobb részében kiválóan játszottunk, ám azt követően túl sok ajándékot adtunk az ellenfélnek. A szakember a hosszabbításban történteket nem kommentálta.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a magyar férfi vízilabda-válogatott a sanghaji világbajnokságon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A harmadik negyed közepéig elsőrangúan játszottunk, utána viszont a negyedik végéig túl sok ajándékot adtunk ellenfelünknek, akik vannak annyira jók, hogy ezt kihasználták. A hosszabbítást, akit érdekel a vízilabda, látta, így nem kommentálom...” – értékelte az elődöntőt Kemény Dénes.

„Fáj... A mérkőzés nyolcvan-kilencven százalékában jobbak voltunk, uraltuk a játékot, kézben volt a meccs, de sajnos néhány hibánk megbosszulta magát. A hosszabbítást hagyjuk, arról annyit mondanék, hogy van néhány görög, akit nagyon nem szeretek...” – mondta Szivós Márton.

„Meg kellett volna csinálnunk... Túl jó csapat a szerb ahhoz, hogy ne használja ki azokat a hibákat, amelyeket három-négygólos vezetésnél kezdtünk el csinálni. A végére pedig elfogytunk, nem bírtuk elviselni a sok hátrányt” – nyilatkozta Madaras Norbert.

„Megbeszéltük, hogy megpróbálunk jól kezdeni, előnnyel zárni az első negyedet, aztán növelni ezt a folytatásban, hátha megtörnek. Nos, ez megvolt, egyértelműen uraltuk a meccset, nyugodtan mondhatom, osztálykülönbség volt ekkor a két csapat között. Aztán elkezdtünk hibázni, ők meg vérszemet kaptak, így sikerült egyenlíteniük. Más csapat talán megtört volna, de a szerb nem ilyen. A hosszabbításról annyit, hogy 1986 óta vízilabdázom, de még nem láttam olyat, hogy ilyen meccsen öt hármas fórarányt ítéljenek a ráadásban... Nem bírtuk el. Nagyon jó és szerethető csapatunk van, döntőt érdemeltünk volna, de ilyen a sport...” – mondta Kiss Gergő.

VIZES VB, SANGHAJ, FÉRFI VÍZILABDA
ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 14–15 (2–1, 7–5, 3–3, 1–4, 0–1, 1–1)
V: Margeta (szlovén), Sztavridisz (görög)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. (SZÉCSI) – Gór-Nagy, MADARAS 4, VARGA DÁNIEL 2, Szivós 1, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Varga Zs., Varga Dénes 1, Biros 1, Steinmetz 1, HÁRAI 2
SZERBIA: SORO – Avramovics, Gocsics 1, Udovicsics 1, Csuk 1, Pijetlovics 1, NIKICS 2, Alekszics 1, Radjen, FILIPOVICS 3, PRLAINOVICS 3, MITROVICS 2
Gól – emberelőnyből: 17/5, ill. 22/6
Kipontozódott: Gór-Nagy, Szivós, Varga Zs., Madaras, ill. Udovicsics, Pijetlovics, Alekszics, Radjen
A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Horvátország–Olaszország 8–9 (0–1, 1–2, 3–5, 4–1)
AZ 5-8. HELYÉRT
Egyesült Államok–Németország 9–8 (4–2, 4–2, 0–2, 1–2)
Montenegró–Spanyolország 9–10 (2–2, 3–5, 2–1, 2–2)
A 9. HELYÉRT
Ausztrália–Kanada 8–6 (0–2, 2–1, 3–2, 3–1)
A 11. HELYÉRT
Japán–Románia 18–15 (3–4, 5–3, 5–3, 5–5)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik