Az amerikaiakkal találkozunk - kialakult a negyeddöntő mezőnye

Vágólapra másolva!
2011.07.24. 16:52
null
Montenegró is negyeddöntős (Fotó: Reuters)
Címkék
Kialakult a negyeddöntő mezőnye a férfi vízilabdázóknál a sanghaji világbajnokságon: Magyarország, Szerbia, Horvátország és Olaszország mellé az Egyesült Államok, Németország, Montenegró és Spanyolország jutott be a legjobb nyolc közé.

Az Egyesült Államoknak nem volt nehéz dolga Kanadával szemben, könnyedén legyőzte 17–4-re a juharleveles válogatottat, így Magyarország lesz az ellenfele a negyeddöntőben, amelyet magyar idő szerint kedd reggel 8 órakor rendeznek meg.

Mint ismert, Kemény Dénes együttese veretlenül jutott a legjobb nyolc közé, de nem becsülheti le a D-csoport harmadik helyén végző amerikaiakat, hiszen Jeffrey Powers, Timothy Hutten és Anthony Azevedo is veszélyes lehet a magyar kapura. Utóbbi játékos öt gólt dobott a Dél-afrikai Köztársaság ellen.

Kedden csak 10-re mész
Mert nézed a fiúkat reggel az USA ellen. Csupa európai lesz megint a négy között, és erről mi tehetünk. Emberfór.

A negyeddöntőért vívott másik meccsen Németország szoros küzdelemben 8–6-ra legyőzte Japánt. Bár végig kétesélyes volt a mérkőzés, a második és a harmadik negyedben a németek kétgólos előnyre tettek szert. Az utolsó negyedben Japán faragott a hátrányából, de a németek a végén visszaállították a gólkülönbséget. Németország ezzel a győzelemmel Szerbia ellenfele lesz a legjobb nyolc között, míg Japán Ausztráliával játszik a 9–12. helyért.

Spanyolország és Ausztrália küzdelme annyira kiélezett volt, hogy bár a spanyol válogatott az első két negyedben könnyeden vezetést szerzett, az ausztrálok a második félidőben majdnem egyenlítettek, ám végül Spanyolország 9–8-ra nyert, és készülhet Olaszország ellen.

A mieinktől az első meccsen kikapó Montenegró 8–4-re legyőzte Romániát. A Kovács István által irányított román csapat két negyed után még 3–3-ra állt, ám a mérkőzés második felében már érvényesült a papírforma. Montenegró az elődöntőbe jutásért Horvátországgal csap össze.

A helyi idő szerint délelőtti mérkőzésen Kazahsztán a házigazda Kína csapatát 8–7-re legyőzte, míg Brazília 7–4-re verte meg a Dél-afrikai Köztársaságot. Így Kazahsztán Brazíliával a 13. helyért, míg Kína a Dél-afrikai Köztársasággal a 15. helyért játszik a helyosztón.

VIZES VB, SANGHAJ, FÉRFI VÍZILABDA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Montenegró–Románia 8–4 (2–1, 1–2, 3–0, 2–1)
Spanyolország–Ausztrália 9–8 (2–1, 3–1, 3–4, 1–2)
Kanada–Egyesült Államok 4–17 (2–5, 0–6, 2–4, 0–2)
Japán–Németország 6–8 (3–3, 0–1, 2–3, 1–1)
HELYOSZTÓK A 9–13. HELYÉRT
Kazahsztán–Kína 8–7 (2–2, 3–2, 2–0, 1–3)
Brazília–Dél-afrikai Köztársaság 7–4 (4–0, 0–1, 1–2, 2–1)
FÉRFI VÍZILABDA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – JÚLIUS 26., KEDD
8:00: Magyarország–Egyesült Államok
9:20: Szerbia–Németország
10:40: Horvátország–Montenegró
15:00: Olaszország–Spanyolország
HELYOSZTÓ
Románia–Kanada
Ausztrália–Japán
Kína–Dél-afrikai Köztársaság
Kazahsztán–Brazília
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik