Vizes vb: Merész András felajánlotta a lemondását

Vágólapra másolva!
2015.08.05. 13:21
null
Bizonytalanná vált Merész András jövője
Merész András, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Brazília elleni mérkőzés után beszélt Kemény Dénes elnökkel, és felajánlotta a lemondását.

Nem titkoltan éremért utazott a kazanyi világbajnokságra a magyar női válogatott, végül a csoportban elszenvedett két vereség (Kínától és Oroszországtól), valamint az Egyesült Államok elleni fiaskó után csak a 9. helyért játszhatott, és szerezte azt meg.

A waterpolo.hu beszámolója szerint Merész András szövetségi kapitány a Brazília elleni helyosztót követően felhívta telefonon Kemény Dénest, a Magyar Vízilabda-szövetség elnökét, és felajánlotta neki a lemondását.

A brazilok elleni mérkőzés után a kapitány a személyes szakmai jövőjével kapcsolatban annyit mondott: „Órák, napok kérdése és kiderül..."

Személyes egyeztetés, illetve az MVLSZ elnökségi ülése után várhatóak majd további információk a női válogatott szövetségi kapitányi posztját illetően.

Merész András 2010-ben vette át a felnőttválogatottat, irányításával negyedik helyen végzett a csapat a londoni olimpián, ezen kívül a 2013-as barcelonai világbajnokságon, valamint a 2012-es eindhoveni és a 2014-es budapesti Európa-bajnokságon is bronzérmet nyert. 2012 végén hosszabbították meg a szerződését négy évvel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik